Cuplul regal a călătorit la reşedinţa din Berkshire de la moşia Sandringham cu trei zile înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor impuse timp de o lună, transmite agerpres.ro

Explicația oferită de un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham

Trebuie menționat că decizia prinţului Philip de a o însoţi pe regină la Windsor şi de a reveni la HMS Bubble – aşa cum este numită reşedinţa lor cu personal redus în contextul pandemiei de coronavirus – a fost luată după ce guvernul britanic a anunţat sâmbătă un nou lockdown.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a precizat că mutarea ducelui la Windsor a fost planificată de mai multă vreme.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o izolare la nivel naţional va fi instituită săptămâna aceasta ca parte a eforturilor de stopare a creşterii numărului de infectări cu coronavirus, în timp ce ţara a atins nivelul de 1 milion de cazuri.

Următoarele locații vor fi închise

De asemenea, magazine neesenţiale, precum şi locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi 5 noiembrie până pe 2 decembrie, la fel şi pub-urile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet.

Cu toate acestea, şcolile şi alte instituţii de învăţâmânt vor rămâne deschise. Conform sursei menționate, nu va fi o închidere la fel de restrictivă ca cea din primăvara trecută, dar va implica faptul că cetăţenilor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţia, munca sau cumpărăturile esenţiale, a explicat premierul. O oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie vor fi, de asemenea, permise.

Prințul Wiliam a recunoscut că a fost infectat cu noul coronavirus

În vârstă de 38 de ani, Prințul Wiliam, al doilea moștenitor al tronului britanic, după tatăl său, nu a dorit să îi alarmeze pe compatrioţii lui printr-un anunţ referitor la acel diagnostic, care ar fi putut să trimită întreaga naţiune într-o stare de panică generalizată. Ducele de Cambridge a acuzat dificultăţi respiratorii din cauza COVID-19, maladia generată de noul coronavirus, potrivit articolului din The Sun. Se pare că prinţul William a fost tratat de medicii familiei regale şi s-a plasat în autoizolare, pe durata căreia şi-a păstrat totuşi anumite angajamente oficiale, la care a participat prin telefon şi videoconferinţe.

„William a fost lovit destul de tare de virus. La un moment dat se chinuia să respire, așa că, evident, toți cei din jurul lui erau destul de panicați, iar după ce a fost văzut de medici și ulterior testat pozitiv, a fost, evident,  un șoc având în vedere cât de în formă și sănătos este William. Acesta a fost determinat să se ocupe de afaceri ca de obicei. Era hotărât să-și îndeplinească angajamentele”, a declarat o sursă anonimă pentru The Sun.

Ulterior, tatăl a trei copii a declarat unei surse la un eveniment că și-a păstrat boala un secret pentru că „se întâmplau lucruri importante și nu am vrut să îngrijorez pe nimeni”, a declarat prințul.

Acum, „ca urmare a propriilor experiențe, își dă seama că absolut oricine poate prinde această boală îngrozitoare și știe cât de imperativ este să luăm cu toții în serios această a doua blocare”, a declarat o sursă. Palatul nu a dat încă nicio declarație cu privire la acest subiect.