În vârstă de 38 de ani, Prințul Wiliam, al doilea moștenitor al tronului britanic, după tatăl său, nu a dorit să îi alarmeze pe compatrioţii lui printr-un anunţ referitor la acel diagnostic, care ar fi putut să trimită întreaga naţiune într-o stare de panică generalizată. Ducele de Cambridge a acuzat dificultăţi respiratorii din cauza COVID-19, maladia generată de noul coronavirus, potrivit articolului din The Sun. Se pare că prinţul William a fost tratat de medicii familiei regale şi s-a plasat în autoizolare, pe durata căreia şi-a păstrat totuşi anumite angajamente oficiale, la care a participat prin telefon şi videoconferinţe.

Care a fost simptomele

„William a fost lovit destul de tare de virus. La un moment dat se chinuia să respire, așa că, evident, toți cei din jurul lui erau destul de panicați, iar după ce a fost văzut de medici și ulterior testat pozitiv, a fost, evident,  un șoc având în vedere cât de în formă și sănătos este William. Acesta a fost determinat să se ocupe de afaceri ca de obicei. Era hotărât să-și îndeplinească angajamentele”, a declarat o sursă anonimă pentru The Sun.

Ulterior, tatăl a trei copii a declarat unei surse la un eveniment că și-a păstrat boala un secret pentru că „se întâmplau lucruri importante și nu am vrut să îngrijorez pe nimeni”, a declarat prințul.

Acum, „ca urmare a propriilor experiențe, își dă seama că absolut oricine poate prinde această boală îngrozitoare și știe cât de imperativ este să luăm cu toții în serios această a doua blocare”, a declarat o sursă. Palatul nu a dat încă nicio declarație cu privire la acest subiect.

În cadrul Marii Britanii, Anglia a raportat deja peste 1 milion de cazuri de coronavirus şi va intra în cel de-al doilea lockdown din acest an începând de joi, pentru a stopa evoluţia fulminantă a celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19.