Simptomele COVID s-au schimbat! Vestea cumplită a fost dată care au atras atenția că indicatorii în ceea ce privește infectarea cu noul coronavirus s-au modificat  din ce în ce mai des în ultimul timp. Pierderea gustului şi al mirosului, simptomele clare ale virusului, apar mult mai târziu acum.

Specialiştii au stabilit că cele mai recete simptome ale coronavirusului sunt tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.

„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienţi”, a declarat Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara, pentru Antena 3.

Persoanele infectate cu COVID au avut majoritatea ce puțin unul dintre simptomele cheie: temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificarea simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație şi mai nou, tulburări digestive.

În urmă cu câteva zile, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași, medicul Carmen Dorobăț, lansează un avertisment în privința evoluției noului coronavirus. Medicul precizează că virusul și-a modificat evoluția, astfel că pacienții se vindecă mai greu. Anunțul vine în contextul în care, în România, se înregistrează tot mai multe îmbolnăviri, iar secțiile de terapie intensivă sunt aproape de capacitate maximă.

Medicul punctează faptul că pacienții cu forme medii ale COVID-19 necesită chiar și o lună de tratament până să fie testați negativ și declarați vindecați. De asemenea, Carmen Dorobăț mai precizează că sunt cazuri în care persoanele care au contactat virusul au ajuns să-și piardă gustul și mirosul chiar și la o săptămână distanță de la debutul bolii.