Regatul Unit a înregistrat cel mai mare bilanț al infectărilor din acest an!

Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în ultimele șapte zile cu 34,9% față de săptămâna anterioară. Simultan, a crescut și cifra spitalizărilor și a deceselor, însă fără a atinge valorile de anul trecut. Astfel, au fost raportate 49 de decese din cauza coronavirusului în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor transmise de euronews.com

Amintim că aceste creșteri au fost înregistrate în contextul în care guvernul britanic a hotărât că toate restricțiile anti-COVID din Anglia vor fi ridicate în ziua de luni, 19 iulie.

Varianta Delta este responsabilă pentru 99% dintre cazuri

De asemenea, Public Health England a anunțat că varianta Delta, descoperită inițial în India, este responsabilă pentru 99% dintre cazurile din Marea Britanie.

„Numărul de cazuri este în creștere, dar este încurajator să vedem că nu există și o creștere proporțională a numărului de spitalizări și decese. Acesta este rezultatul sucesului campaniei de vaccinare care a redus prevalența formelor grave ale bolii”, a declarat Dr. Jenny Harries, directoarea executivă a agenției. Totuși, guvernul britanic speră ca accelerarea campaniei de vaccinare va reuși să țină sub control numărul de persoane care se îmbolnăvesc grav.

Brexitul şi pandemia duc la cea mai mare criză a forţei de muncă din Marea Britanie din ultimii 25 de ani

Amintim că Regatul Unit se confruntă cu o criză fără precedent în ultimii aproape 25 de ani. Nu există oameni disponibili pentru mii de posturi în multe sectoare ale economiei, iar cei din industria alimentară avertizează că magazinele ar putea ajunge cu rafturile goale, potrivit informațiilor transmise de The Guardian.

Claire Warnes, director pentru educație, calificare și productivitate la KPMG UK: „Avem nevoie ca firmele și Guvernul să acționeze pentru reintegrarea profesională și dezvoltarea profesională a lucrătorilor potențiali, acum mai mult ca niciodată, în contextul în care decalajele de calificare în forța de muncă riscă să încetinească recuperarea economică a Regatului Unit.”