Portugalia extinde restricțiile anti-COVID. Varianta Delta face ravagii

Numărul crescut de cazuri cu varianta Delta a determinat Guvernul din Portugalia să aprobe un decret prin care permite vânzarea testelor rapide de COVID-19 în supermarketuri. Mai mult decât atât, restricțiile anti-COVID au fost extinse la încă 30 de localități. Printre restricții se numără interdicția de a ieși afară pe timp de noapte și obligativitatea certificatului de vaccinare sau testul negativ la intrarea în restaurante.

Numărul localităţilor portugheze cu risc epidemiologic ridicat ajunge astfel la 90. Regiunile cele mai afectate sunt zona metropolitană a capitalei Lisabona şi mare parte din regiunea sudică Algarve, în acestea două prevalenţa variantei Delta a coronavirusului fiind de 100%, iar la nivel naţional de 88%.

Lucrurile nu stau deloc bine

În cadrul unei conferințe de presă, șefa cancelariei prezidențiale, Mariana Vieira da Silva, a declarat că situația continuă să se degradeze, subbliniind că este esenţială controlarea răspândirii virusului prin vaccinare şi testare, astfel că a fost aprobată comercializarea testelor rapide în supermarketuri.

Portugalia a depăşit săptămâna aceasta pragul de 4.000 de noi cazuri zilnice de COVID-19, în timp ce autorităţile încă nu-şi dau seama dacă a fost atins vârful acestui nou val de infectări provocat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Portugalia, pe lista roșie

Potrivit Comitetul Național pentru Situații de Urgență, joi a fost aprobată Hotărârea 46 care prevede modificări ale listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

Așadar, Comitetul Național pentru Situații de Urgență spune că Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia au intrat pe lista roșie.

Sursă foto: pixabay