”Gata cu drumurile la ANAF. Doar clickuri.
Am promis reforma digitală a Administrației Fiscale și mă țin de cuvânt.

Prin identificarea vizuală online fiecare român va putea să-și facă un cont în spațiul privat virtual din fața calculatorului.”, și-a început ministrul de Finanțe mesajul.

Fără cozi

Florin Cîțu a mai notat pe pagina sa de Facebook că de acum înainte, românii nu vor mai fi nevoiți să îndure cozi interminabile pentru plata taxelor.

”Gata. Nu mai este nevoie să mergeți la ANAF sau administrațiile locale să stați la coadă ca să plătiți impozite și taxe. Acum trebuie doar să vedeți ce faceți cu toate orele libere pe care le aveți în plus.”, scrie șeful de la Finanțe.

Se putea de mai devreme

Ministrul a mai menționat că această reformă putea fi făcută de ani de zile doar că socialiștii nu au dorit acest lucru având în vedere că digitalizarea ”este cel mai mare inamic al evaziunii”.

Mai mult decât atât, ministrul Finanțelor Florin Cîțu, a mai scris că administrația publică va avea altă față/

”Aceste lucruri puteau fi făcute de ani de zile. Socialiștii nu au vrut pentru că digitalizarea este cel mai mare inamic al evaziunii. Iar socialiștii, în special PSD-istii, iubesc evaziuna. Așa își finantateaza toate acțiunile de partid.

A trebuit să vina un guvern cu adevărat liberal care să facă acete modificări în doar 6 luni.

Nu ne oprim aici. Vom informatiza toate procesele și veți vedea o cu totul alta fata a administratiei publice, demna de secolul 21 și de o tara europeana!”, scrie șeful de la Finanțe.

Sursa foto: INQUAM/Octav Ganea