”#RomaniaFaraPSD – mai este putin. În perioada 2017-2019 PSD a DUBLAT deficitul bugetar. Un gest criminal pentru că atunci eram în perioada de creștere economică peste potențial.

Romania era SINGURA țară din UE unde creștea deficitul de la un an altul, avea cel mai mare deficit bugetar și cea mai mare inflație. Așa au distrus socialiștii, alaturi de lacheii lor din Parlament, Romania.

În tot acest timp aproape jumătate din țările membre UE aveau SURPLUS bugetar și TOATE reduceau deficitul de la un an la altul.”, este prima parte a mesajului scris de ministrul Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Zeci de facturi neplătite de către PSD

Florin Cîțu a mai notat că social-democrații au lăsat foarte multe facturi neplătite. În plus, iresponsabilitatea celor conduși de Liviu Dragnea a fost susținută și de către Călin Traian Băsescu.

”In acelasi timp socilistii au lasat un munte de facturi neplatite: la start-up nation, decontarea concediilor medicale, rambursarea TVA, PNDL, aparare etc. Zeci de miliarde de facuturi NEPLATITE.

Iresponsabilitatea găștii lui Dragnea susținută de Calin Popescu Tariceanu și alții era evidenta și am semnalat-o din primul moment. În FIECARE an, fară excepție, au TĂIAT banii de la investiții pentru a creste cheltuielile neproductive și a umple buzunarele baronilor locali.

Guvernarea Dragnea-Tariceanu a votat legi fară sursa de finanțare care au dus cheltuielile cu salarii și ajutoare sociale la peste 80% din venituri fiscale + contribuții!!! Asta a fost guvernarea socialistă.”, se arată pe pagina lui Cîțu.

Sistemul economic a fost bulversat

Șeful Finanțelor Publice este de părere că ”grupul infracțional” condus de către Dragnea și Tăriceanu au dat peste cap sistemul economic.

”Tot grupul infracțional condus de cei doi a votat TVA defalcat care a bulversat tot sistemul economic, OUG 114 care SUPRATAXA TOATĂ economia, suprataxarea contractelor part time (adică te impozitau chiar daca nu lucrai) , supraacciza la combustibil care a dus la EXPLOZIA prețului la combustibil și implicit a inflației în economie.

Aceștia sunt cei care acum țipă și sunt disperați. Au distrus economia și stiu că vine nota de plata la alegerile locale și parlamentare.

O mare parte din măgăriile pe care le-au adoptat le-am corectat deja de la începutul anului. Le vom corecta și pe restul în perioada care urmează.

Dar cel mai important lucru este să scăpam Romania de PSD și lacheii lor din Parlament.”, a fost mesajul lui Florin Cîțu cu privire la guvernarea anterioară.

Sursa foto: Inquam George Calin