Record incredibil stabilit de Guvernul Dăncilă. Anul trecut a emis nu mai puțin de 114 Ordonanțe de Urgență, reuțind astfel să bulvereze mediul de afaceri. O spune chiar confederația Concordia, care adună o bună parte a reprezentanților mediului de afaceri din țară.

“ Numai anul trecut Guvernul a emis 114 astfel de documente, ce au culminat cu controversata de-acum Ordonanță de Urgență 114/2018. Aceasta a introdus, chiar în ultimele zile ale anului, de Sărbători, măsuri ce urmau să fie aplicate doar la câteva zile distanță, destabilizând sectoare extrem de importante, de care depinde securitatea economică a țării: energia, telecomunicațiile, sectorul financiar-bancar etc. Nicio organizație patronală sau de reprezentare a mediului de afaceri, nicio asociație profesională sau organizație sindicală sau a societății civile nu a fost consultată înainte ca această ordonanță să fie adoptată.”, transmite sursa citată.

Citește și Breaking. Bucurie imensă pentru milioane de șoferi. Anunțul oficial: prețuri mult mai mici

Cireașa de pe tort a fost OUG 114 care schimbă nu mai puțin de 40 de acte normativ cu aplicabilitate în cele mai importante zone ale economiei: bănci, energie, telekom.

“S-a dovedit că multe dintre aspectele reglementate prin OUG nu erau urgente, din moment ce, după trei luni de la emitere, aceasta a fost modificată, în anumite aspecte substanțial. În tot acest timp au ieșit la suprafață lacunele grave ale unui proiect de lege elaborat fără o înțelegere deplină a fenomenelor economice și fără ca acesta să conțină o perspectivă obiectivă a mediului de afaceri sau analize de impact reale. Această practică a ordonanțelor de urgență ale Guvernului a continuat și în primul trimestru al anului 2019, alte asemenea acte normative fiind adoptate și transmise către Consiliul Economic și Social pentru avizare de cele mai multe ori ca parte a unui proces de consultare de o zi sau două, deci fără posibilitatea reală ca partenerii sociali să le poată determina implicațiile”, mai susține Confederația Concordia.

Citește și Kovesi, președinte! Dezvăluiri șocante. Ce i-ar fi propus Florian Coldea

 

Confederația Patronală Concordia (CPC), înființată în 2007, este o confederație patronală reprezentativă pentru mediul de afaceri, reunind cele mai puternice federații sectoriale din economia românească și cuprinzând 7 din primele 10 companii după numărul de angajați și cifra de afaceri. CPC își asumă misiunea reprezentării echidistante a intereselor membrilor săi, companii cu capital românesc și străin, având o perspectivă diversă și relevantă asupra realităților economice și sociale.