Într-un mesaj postat pe pagina oficială de socializare a formaţiunii, reprezentanţii USR PLUS au oferit un punct de vedere referitor la decizia Curţii Constituţionale pe tema legii prin care evazioniştii scapă de închisoare.

USR PLUS: O lege constituțională nu înseamnă că este și oportună!

Faptul că legea este constituţională nu înseamnă că este şi oportună, susţin cei de la USR PLUS, care reamintesc că această lege nu va face decât să încurajeze comiterea de noi infracţiuni.

“Astăzi, CCR a declarat constituțională legea PSD care îi scapă pe evazioniști de închisoare, încurajând astfel comiterea de noi infracțiuni. O lege constituțională nu înseamnă că este și oportună!

Proiectul a fost adoptat chiar în ultima ședință de plen din legislatura trecută, iar parlamentarii USR au votat împotrivă și au arătat că această lege este concepută exclusiv în interesul infractorilor și în siajul OUG 13 și al celorlalte proiecte împotriva Justiției”, se arată în mesajul postat de USR PLUS pe pagina de Facebook.

“PSD nu a renunțat și a împins iar proiectul spre adoptare”

Iertarea evazioniştilor din România s-ar fi putut produce chiar din 2018, însă parlamentarii USR, PNL şi PMP au stopat intenţiile PSD, prin sesizarea Curţii Constituţionale în decembrie 2018. Din păcate însă, social-democraţii nu au renunţat la această iniţiativă.

“Dacă ar fi fost după PSD, iertarea evazioniștilor s-ar fi produs încă de la finalul anului 2018, dar parlamentarii USR, alături de cei ai PNL și PMP, au împiedicat acest lucru, sesizând Curtea Constituțională în decembrie 2018.

Proiectul a fost declarat atunci neconstituțional, în ansamblul său, dar PSD nu a renunțat și a împins iar proiectul spre adoptare, ajungându-se acum la o nouă decizie a CCR”, se mai arată în mesajul citat.

“Românii nu au nevoie de legi prin care să fie încurajată evaziunea fiscală”

Cei din USR PLUS mai vin şi cu o promisiune pentru cetăţenii români.

“Românii nu au nevoie de legi prin care să fie încurajată evaziunea fiscală și să fie scăpați de răspundere penală politicieni sau apropiați ai acestora vinovați de comiterea de infracțiuni.

Senatorii și deputații USR PLUS vor veghea în Parlament pentru ca episoade de genul acesta să nu se mai repete. Construim o #Romaniefarahotie!”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.