Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a provocat îngrijorare în sânul coaliţiei de guvernare. Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a venit însă cu un mesaj extrem de ferm îndreptat către parlamentarii liberali.

Rareş Bogdan nu va avea milă de parlamentarii PNL care vor sprijini moţiunea

Vlad Voiculescu se bucură de susţinerea coaliţiei, nu doar a celor din USR PLUS, iar orice parlamentar PNL care va vota pentru moţiune ar putea fi exclus din partid. Rareş Bogdan spune că el personal va “cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv”.

“În calitate de prim-vicepreședinte al PNL vă spun că dacă se va întâmpla acest lucru voi cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv. Atunci când funcționezi într-o coaliție, atunci când împărtășești niște valori și atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine și să o modernizezi nu e loc de războaie personale și de supărări personale.

“Nu văd vreun parlamentar PNL care să voteze împotriva lui Vlad Voiculescu”

Faci parte dintr-un partid politic, ești membru al unui grup parlamentar care are 143 de oameni, la Senat și la Cameră, nu vii să te joci cu așa ceva. Vlad Voiculescu are susținerea coaliției, nu doar a USR PLUS. E absolut normal ca cei din PNL, din UDMR să-l susțină în demersurile sale și n-am motive să mă îndoiesc de profesionalism, de concurs de idei, de CV-uri”, a declarat, luni, Rareş Bogdan pentru Digi24.

Prim-vicepreşedintele PNL nu crede totuşi că se va ajunge în situaţia de a exclude vreun parlamentar din partid.

“Nu văd vreun parlamentar PNL care să voteze împotriva lui Vlad Voiculescu, așa cum nu cred că vor vota împotriva vreunui ministru al Guvernului Cîțu, atâta timp cât noi ne aflăm în această construcție guvernamentală”, a mai spus acesta.

Ce crede Rareş Bogdan despre tensiunile din coaliţie din ultimele zile?

Întrebat despre tensiunile din coaliţia de guvernare care au ţinut prima pagina a ziarelor, Rareş Bogdan a ţinut să sublinieze că sunt doar discuţii absolut normale şi este firesc ca fiecare ministru să încerce să obţină bani în plus. Din păcate însă, fondurile nu sunt suficiente pentru a satisface pe toată lumea.

“Nu sunt tensiuni, sunt discuții și se vor estompa în 2-3 zile. E normal. Banii nu sunt foarte mulți, toate domeniile solicită bani în plus. Nu e nimic anormal în a cere bani. Miniștrii și premierul se vor pune pe treabă pentru a face reforme. Această guvernare are la bază reformele. Dacă ratăm această primă jumătate de an, riscăm să ratăm guvernarea.

Trebuie să vedem cum aducem mai mulți bani la buget și nu cum să împărțim sărăcia. Nu trebuie să ne fie teamă să acționăm decisiv pe criterii clare de performanță în companiile de stat acolo unde există salarii uriașe”, a mai declarat Rareş Bogdan.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea