Este dezvăluirea momentului în politică. Suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis este pe agenda unui partid din Opoziţie. Este dezvăluirea momentului.

Se cere suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

Cei de la AUR au spus, încă din campania electorală, că vor să îl suspende din funcţie pe preşedintele Klaus Iohannis. Chiar co preşedintele George Simion a spus acest lucru. Întrebat de Ion Cristoiu, în direct la TVR, şeful PSD, Marcel Ciolacu, a spus că social democraţii nu sunt de acord.

“Păi ca să inițiezi o astfel de procedură trebuie să ai un număr de parlamentari. O treime. Momentan, domnul Simion nu are o treime din Parlament, PSD-ul are. Ca să ai și un demers care să meargă pînă la capăt trebuie să ai și o majoritate. În acest moment PSD-ul și formațiunea AUR n-au această majoritate”, a spus Ciolacu, la TVR.

Mai mult, Marcel Ciolacu a spus clar. PSD nu vrea să-l suspende pe şeful statului, deşi Ciolacu îl acuză de o greşeală gravă pe care ar fi comis-o. “Asta vorbim din punct de vedere tehnic.

Ca și oportunitate îmi asum ceea ce spun, nu cred că în acest moment este oportună declanșarea unei proceduri de suspendare a domnului președinte Klaus Iohannis.

Și din cauză de pandemie, și de criză economică și de context internațional, și de o perioadă mult prea mică care a trecut de la alegeri. Partidul Social Democrat a mai inițiat…”, a spus Ciolacu.

Totuşi, şeful PSD l-a criticat pe preşedinte. “A depășit o linie roșie. Știe și președintele că a făcut acest lucru. Acum, fiecare politician, fie el și președinte al României, hotărăște singur cum vrea să iasă din istorie. Din punctul meu de vedere a făcut o greșeală majoră implicîndu-se în campanie.

Nu, nu suntem de acord categoric cu suspendarea. În acest moment nu. Sunt două lucruri, sunt diferite lucrurile dar nu se exclud una pe alta.

Ar însemna să inițiem un demers care nu are finalitate, pentru că nu există o majoritate. Dacă avem o majoritate i-aș propune domnului Simion să depunem o Moțiune de cenzură, să dăm acest guvern jos, al pierzătorilor.

Mi se pare mai oportună schimbarea guvernului, chiar după 50 de zile, dar mai ales după ce-am văzut cu ce buget doresc să vină, decît suspendarea președintelui. Cred că este o temă falsă.

Nu există nici o șansă de inițiere din punctul meu de vedere”, a mai spus Ciolacu.

Sursa foto INQUAM / Alexandru Busca