Rareș Bogdan consideră că un ministru nu poate fi evaluat după doar 45-50 de zile de la preluarea funcției. Prim-vicepreședintele PNL punctează că aceste lucru se poate face după o perioadă de 90-120 de zile. Acesta mai spune că va fi atent până atunci și nu va ezita să spună public cine nu-și face treaba după ce trece această perioadă.

„Nu poți să faci evaluarea unui ministru după 45 sau 50 de zile. Hai să așteptăm între 90 și 120 de zile. Nu poți să îi dai în cap lui Vlad Voiculescu după 30 de ani de subfinanțare a Sănătății. După 90-120 de zile vedem dacă un ministru e capabil.

Evaluarea mea va începe după 90-120 de zile. Pana atunci, observ cu atenție, cu îngrijorare pe alocuri. Vă asigur că dacă un ministru nu va performa sau nu va avea capacitate de reforma și nu va veni cu reforme curajoase, nu voi ezita să o spun public”, a declarat Rareș Bogdan marți, la Antena 3.

Ministrul Sănătății se confruntă deja cu o moțiune simplă

Amintim că, PSD a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, aceasta fiind dezbătută luni în Camera Deputaţilor. Social-democrații au depus, miercurea trecută, moţiunea simplă intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”. Deputaţii PSD cer demisia ministrului Voiculescu, susţinând că, în timpul care s-a scurs de la învestirea acestuia, au sesizat “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani”.

Votul asupra moţiunii urmează să fie dat în şedinţa plenului de miercuri, însă premierul Florin Cîţu nu-i dă nicio șansă.

“Nu are cum să treacă în primul rând o moţiune la vot. Suntem în altă logică decât a anilor precedenţi. De ce să vorbim de remaniere când lucrurile merg foarte bine? Nu înţeleg de ce”, a declarat Cîţu la Parlament, la finalul şedinţei coaliţiei, întrebat dacă, în cazul în care moţiunea simplă pe sănătate va trece la vot, va demite acel ministru.

El a amintit că va exista o analiză a miniştrilor, dar “asta este altceva”.

„În vară premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier, evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi apoi luăm decizii pe baza acestora. (…) Se pot face evaluări în coaliţie, bineînţeles, dar deciziile de a vedea evoluţia sau execuţia bugetară se iau de către premier”, a precizat Cîţu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea