Florin Cîțu este optimist cu privire la moțiunea simplă care va fi votată miercuri în plenul Parlamentului. Mai exact, premierul țării este de părere că nu are cum să treacă moțiunea PSD în cazul lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății.

Totodată, șeful executivului a mai subliniat faptul că nu există motive de remaniere în cazul în care moțiunea trece. El a mai adăugat că se înțelege ”foarte bine” cu ministrul.

„Bugetul este în avizare, iar apoi îl trecem la aprobare. Dacă sunt modificări la Ministerul Sănătății la buget sunt minore. Deficitul o să fie la 7,16. Nu are cum să treacă o moțiune la vot. Nu vorbim de remaniere. Ne înțegem foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu, mesaj tranșant

Pe lângă declarațiile legate de moțiunea depusă împotriva ministrului Sănătății, premierul Florin Cîțu a mai transmis un mesaj tranșant. Acesta a precizat că există un „singur premier” care va face evaluarea execuției bugetare și care va lua o decizie în acest sens.

El a mai adăugat că lucrurile sunt foarte simple, iar dacă execuția va fi proastă, va fi nevoie de un expert în domeniul respectiv.

„Este un singur premier, iar el este cel care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, bineînțeles, dar deciziile de a vedea evoluția bugetară se face de către premier”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat dacă are nevoie de acordul partidului din care face parte acel ministru, Florin Cîțu a răspuns: „Execuția bugetară este simplu de văzut. Evaluările se fac foarte simplu. Execuția bugetară este transparentă. Avem acest buget, vedem cum a fost până la jumătatea anului și apoi vom lua decizii. O decizie va fi de a reduce din bugetul ministerului respectiv, dacă nu a fost făcută execuția. Dacă vedem o execuția foarte proastă, o să avem nevoie de un alt expert în acel domeniu. Lucrurile sunt foarte simple”.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea