Florin Cîțu a decis. Liviu Mălureanu va conduce o instituție importantă. Acesta a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici. Numirea s-a făcut printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. Hotărârea a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

Liviu Mălureanu o va înlocui în funcţie pe Violeta Vijulie. Acesta a fost eliberată din funcţia de preşedinte al ANFP printr-o altă decizie a premierului.

Tot marţi, Ovidiu Burduşa a fost eliberat din funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. În locul acestuia fiind numită Oana Ursache.

Premierul Cîțu, numire importantă

Liberala Violeta Vijulie va fi secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației. Aceasta îi ia locul Mihaelei Popa, conform Edupedu.ro. Vijulie a spus că funcția pe care o ocupa a fost cerută de USR. Vijulie ar fi fost susținută în funcția de secretar de stat pe fonduri europene la Ministerul Educației de Costel Alexe. Acesta este fostul ministru liberal al mediului. El e acum președinte al Consiliului Județean Iași. Este însă urmărit penal de DNA pentru luare de mită.

Violeta Vijulie îi ia locul la Ministerul Educației Mihaelei Popa, profesoară din Iași și fost senator PNL. Aceasta fusese numită în septembrie 2020 în funcția de secretar de stat pe fonduri europene. Atunci, Popa scria pe Facebook că premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, a felicitat-o.

Potrivit Edupedu.ro, Alexe nu ar fi susținut-o pe Mihaela Popa în această funcție.

„Când vezi că un personaj ca ministrul Sănătății râde pe astfel de teme legate de pandemie, nu ai cum să înțelegi (…) M-a deranjat lipsa de empatie din partea ministrului”, a comentat Vijulie la Antena3.

Aceasta a descris schimbul de replici dintre Vlad Voiculescu și primarul Clujului, Emil Boc, apreciind că ministrul Sănătății ar fi luat în derâdere situația „bine argumentată de Emil Boc”: „Eu sunt specialistă în comunicare, m-a frapat diferența dintre ce se poate înțelege din ce a fost scris pe hârtie și vizualul din tonalitatea vocii (…)”