Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, a declarat “dacă social-democrații vor încerca în continuare să fie „șmecheri” și să atace miniștrii liberali, iar „guvernarea va bălti”, atunci la finalul anului PNL va căuta „altă formulă” de a alcătui un Guvern fără PSD.

Însă, se pare că după doar 24 de ore, prim-vicepresedintele PNL și-a retras declarațiile spunând că este exclus ca actuala coaliție guvernamentală să se rupă și că toate declarațiile sale extrem de violente făceau referire la trecut.

”Exclus! Nu se pune problema să rupem coaliția. Să fim maturi și calmi, chiar dacă ne despart o mulțime de lucruri, chiar dacă în ultimii 7 ani din cele două tabere radicalismul a ajuns la cote paroxistice. Cea mai gravă criză este cea a prețurilor la energie. Eu am făcut referire la trecut. Trebuie să ne gândim strict la interesul național. Eu mi-aș dori ca coaliția să dureze 7 ani. La un an de zile trebuie să facem o evaluare, noi nu vom evalua miniștrii PSD, ci o va face premierul. Noi vom face evaluarea miniștrilor PNL.

Dacă ar fi după mine, mâine aș tăia pensiile speciale, dar nu pot. România este într-o situație complicată, ne paște o post-criză energetică, una care se va duce în zona financiară sau alimentară.”, a spus Rareș Bogdan la România TV,

Rareș Bogdan îl critică pe Nicușor Dan

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, este criticat chiar de cei care l-au susţinut în campanie. Rareş Bogdan (PNL) consideră că acesta a dovedit că nu este pregătit pentru funcţia de primar.

„E slabă prestaţia. A fost un excelent activist civic, e un primar slab. A fost o decizie din partea PNL de a scăpa de Gabriela Firea şi PNL a decis să nu prezinte un candidat. Cred că a fost o decizie corectă, dar din păcate candidatul care a câştigat nu se dovedeşte a fi un excepţional manager. O fi un om de bună credinţă dar uneori buna credinţă nu merge mână în mână cu profesionalismul şi cu priceperea”, a transmis Rareş Bogdan