Nicușor Dan le spune angajațiilor STB să îşi reia imediat activitatea: Greva orchestrată politic se suspendă

Primarul general al Capitalei a scris pe pagina sa de socializare că „decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară”. Astfel, „greva orchestrată politic de la STB se suspendă”, spune Nicușor Dan.

„Decizia Tribunalului București din această după-amiază e clară: greva orchestrată politic de la STB se suspendă. E o decizie executorie, deci trebuie pusă în aplicare de urgență.

Lucrul trebuie reluat imediat, iar mijloacele de transport să fie puse în funcțiune ca să deservească bucureștenii. Sper că nimeni – niciun lider de sindicat, niciun sindicalist controlat politic – nu va îndrăzni să sfideze o decizie a instanței și să incite în continuare la grevă”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Nicușor Dan este este în continuare deschis dialogului și așteptă să discute cu sindicaliștii

De asemenea, acesta a subliniat că este în continuare deschis dialogului și așteptă să discute „cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice”. Mai mult, Nicușor Dan a transmis și un mesaj special pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu: „va avea soarta lui Ion Rădoi”.

„Sunt în continuare deschis dialogului și aștept să discut cu sindicaliști care reprezintă interese sindicale, nu interese politice. Până la această oră nu am primit niciun răspuns la această invitație de a dialoga. În același timp, însă, mijloacele de transport STB trebuie să se întoarcă pe trasee, iar transportul public de suprafață în Capitală trebuie să revină la normal cât mai repede.

Pentru liderul de sindicat membru PSD, Vasile Petrariu, am un mesaj foarte clar: va avea soarta lui Ion Rădoi. Liderii sindicali care reprezintă forțe politice și nu salariați, care își folosesc pozițiile sindicale pentru interese personale și pentru interesele politicienilor care-i manevrează nu pot avea parte de respectul bucureștenilor”, a completat primarul general al Capitalei.