Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut luni declarații surprinzătoare, la ieșirea de la consultările pe care reprezentanții partidului pe care îl conduce le-au avut cu Președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Ciolacu spune că singura variantă pe care PSD a propus-o Președintelui este un guvern de uniune națională, cu premier din partea celor care au câștigat alegerile, adică din partea social-democraților.

”A recunoscut faptul că am câștigat alegerile”

În același timp, liderul PSD a mai afirmat că Președintele Klaus Iohannis i-a felicitat pe social-democrați pentru câștigarea alegerilor parlamentare din 6 decembrie.

”Președintele României a recunoscut faptul că am câștigat alegerile și chiar ne-a felicitat. A spus că propunerea PSD de premier este o propunere onorabilă.

Noi am menționat faptul că acele negocieri pe lângă Constituție de la Vila Lac nu au ce căuta într-o democrație reală.

Președintele Iohannis a spus că vom aștepta sfârșitul consultărilor pentru a trage o concluzie”, a declarat Marcel Ciolacu.

”România nu își poate permite un guvern fragil”

El a punctat că niciun partid politic nu are în prezent majoritatea în Parlament, pentru a putea forma un guvern de unul singur. Ciolacu a spus că PSD nu va vota un guvern PNL și a exclus orice fel de negocieri cu liberalli, în afara unui guvern de uniune națională.

”România trece printr-o perioadă extrem de dificilă și nu își poate permite un guvern fragil. Este nevoie de un guvern de uniune națională, caz în care PSD trebuie să dea premierul, pentru că a câștigat alegerile.

Presupun că Președintele a luat act de această variantă. Este singura despre care am vorbit la Cotroceni.

Cu părere de rău, PNL și USR PLUS au pierdut alegerile și acum încearcă să creioneze o majoritate strict în interesul lor personal, nu i-am auzit vorbind despre programe, ci doar despre funcții.

Dacă va nominaliza un premier din partea alianței celor trei partide de dreapta, Președintele rămâne în logica de campanie electorală și se păstrează de partea unei formațiuni politice.”, a mai spus președintele PSD.