Luni, 14 decembrie, va avea loc prima întâlnire dintre preşedintele Klaus Iohannis şi liderii AUR, la consultările de la Palatul Cotroceni. Discuţiile vor viza formarea unei coaliţii majoritare în Parlament care să susţină viitorul Guvern.

Întâlnirea dintre şeful statului şi reprezentanţii AUR va fi una extrem de interesantă, având în vedere că George Simion a declarat ferm, joi seara, că vrea să iniţieze procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis, în cazul în care PSD nu va face asta.

“PSD face gafe enorme, nu taxează deloc derapajele anticonstituţionale ale preşedintelui. Dacă nu o să o facă PSD (iniţierea suspendării preşedintelui Iohannis – n.red.), o să o facem noi şi o să mergem în fiecare localitate din ţara asta, pentru că preşedintele actual a devenit, din păcate, actor politic”, a declarat preşedintele AUR la Televiziunea Publică.

Va colabora AUR cu PSD?

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor a dat de înţeles că nu are de gând să colaboreze cu PSD, pe care-l numeşte “un alt partid în siajul preşedintelui”. George Simion a explicat şi care sunt motivele pentru care îşi doreşte suspendarea lui Klaus Iohannis.

“În luna de campanie Klaus Iohannis a ieşit în faţa românilor şi a promovat constant PNL. Este cât se poate de evident faptul că a făcut campanie, 25% a primit Klaus Iohannis. Nu mai este mediator în momentul ăsta.

Este evident că PSD este un alt partid în siajul preşedintelui, aşa că noi, ca forţă nouă, ne permitem să facem acest lucru, că nu avem păpuşari, noi rezistăm la această avalanşă de atacuri împotriva noastră venită din zona preşedintelui”, a mai declarat Simion.

Pe de altă parte, Partidul Social Democrat se pare că nu susţine demararea procedurii de suspendare a preşedintelui, pentru că România se află într-o criză de sănătate publică și momentul nu este oportun.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin