O nouă poziție și încă o răsturnare de situație are loc chiar acum pe scena politică. În fiecare oră mai apar noi declarații care modifică tot ceea ce se credea până acum. A venit rândul lui Florin Cîțu să se răzgândească.

Acum, liderul PNL parcă i-ar dori pe cei de la USR într-un nou Guvern. Asta după ce în urmă cu câteva zile, Florin Cîțu a susținut că nu ar mai putea fi vorba de o Coaliție cu USR după cei din urmă s-au aliat cu AUR și au dat jos Guvernul trecut. În aceast moment, îns, Florin Cîțu i-a invitat pe cei conduși de Dacian Cioloș să refacă coaliția cu PNL.

„Încă se negociază și cu PSD și cu USR. Eu sper să mai avem azi o discuție, știu că domnul Nicolae Ciucă a mai avut azi o discuție cu PSD și USR. PNL este în spatele domnului Ciucă. PSD a spus anul acesta de multe ori că ei nu vor la guvernare, eu nu înțele pretextele de a primi minstere. Eu cred că nu vor să negocieze nimic și încearcă să forțeze nota cu astfel de discuții. Nu se poate reface USL”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Sigur că pot reveni la guvernare

El este de părere că ar trebui să existe o discuție cu cei de la USR. În acest sens, a spus Cîțu, premierul desemnat Nicolae Ciucă are mandat să negocieze cu USR.

„Trebuie să discutăm bărbătește, față în față. Sigur că pot reveni la guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

El a mai spus că dacă nu se va ajunge la niciun rezultat, atunci s-ar putea merge pe varianta unui Guvern de tehnocrați.

„Să fie toți tehnicrați! Este o variantă la anticipate, dar cel care decide este președintele României”, a comentat Florin Cîțu.

Până când se va ajunge la un numitor comun, premierul desemnat Nicolae Ciucă are orele numărate. El este nevoit să vină cu o soluție în cel mai scurt timp. Dacă trec cele 10 zile oferite pentru acest lucru, atunci situația se va complica și mai tare.