Președintele PSD, Marcel Ciolacu, alături de prim-vicepreședintele Sorin Grindeanu au avut marți seară o întâlnire secretă cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și președintele PNL, Florin Cîțu. Cei patru s-au văzut astăzi să discute soarta guvernului, asta după scrisoarea trimisă de premierul desemnat tuturor partidelor din România. Totuși, se pare că negocierile de la Vila Lac au eșuat lamentabil după doar o oră, iar PSD și PNL n-au ajuns, pentru moment, la nicio concluzie.

PNL și PSD nu s-au înțeles

Întâlnirea secretă, care avut loc marți seară între delegații PNL și PSD la Vila Lac, a fost foarte scurtă. Astfel, a fost nevoie de doar o oră ca liberalii și social-democrații să se oprească din negocierile în vederea susținerii unui guvern minoritar format din PNL și UDMR, transmit surse politice G4Media.

Întâlnirea a început la 19:30, imediat ce PSD a trimis un comunicat oficial prin care anunță că dacă PNL, USR și UDMR sunt de acord cu un armistițiu politic și își asumă cele 10 măsuri urgente propuse de PSD, atunci vor accepta și ei.

Reacția PSD după propunerea de armistițiu

„Atitudinea lui Florin Cîțu este total opusă ideii de armistițiu care înseamnă, în orice conflict, încetarea focului, adică oprirea tuturor acelor ostilități care produc victime. Însă, Florin Cîțu a ales să rupă orice punte de dialog prin atitudinea sa și face rău României”, a spus PSD după ce a primit documentul întocmit de premierul desemnat.

Ce propunere le-a făcut Ciucă

Nicolae Ciucă a trimis marți o scrisoare liderilor partidelor parlamentare. Aceasta a fost anunțată și de Florin Cîțu. Ideea PNL era aceea de a propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni.

„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a transmis premierul desemnat în scrisoarea trimisă liderilor PSD și USR.