Dacian Cioloș, liderul USR, a declarat, recent, că membrii partidului condus de el se opun armistițiului lansat de PNL. În propunerea de armistițiu lansată de PNL, membri liberali cer partidelor politice din țară susținerea unui guvern minoritar format din PNL și UDMR, potrivit g4media.ro.

Dacian Cioloș: Un guvern minoritar nu ar putea scoate țara din criza politică actuală

Dacian Cioloș a explicat că ideea armistițiului este exclusă, deoarece „PNL și UDMR nu sunt adversari, sunt parteneri” în viziunea partidului condus de el. În plus, acesta a dorit să adauge faptul că România, în prezent, are nevoie de o majoritate. După părerea acestuia, un guvern minoritar nu ar putea scoate țara din criza politică actuală.

„România are nevoie de o majoritate, care este posibilă, nu de un guvern minoritar. USR poate face parte dintr-un guvern cu Ciucă premier. Acesta este apelul pe care îl fac și colegilor de la PNL și UDMR. Haideți să ne așezăm la masă să discutăm pentru ca România să fie condusă stabil. Un guvern minoritar are un grad ridicat de instabilitate”, a declarat Dacian Cioloș după întâlnirea cu membrii USR.

Reacția lui Cioloș vine după anunțul lui Florin Cîțu

Afirmațiile lui Dacian Cioloș referitoare la posibilitatea unui guvern minoritar au apărut după declarațiile lui Florin Cîțu, președinte PNL. Contextul a fost următorul: Florin Cîțu, președintele PNL, a anunțat că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, le-a trimis liderilor de partide o propunere de armistițiu pe o perioadă determinate. Motivul acestei acțiune a fost dorința de a susține guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă.

„Azi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor un document, un armistițiu, prin care toate partidele vor susține acest guvern minoritar pe o perioadă limitată și vom susține în Parlament până trecem de această iarnă. Între timp avem timp să discutăm. Venim cu acest document, îl semnăm toți liderii politici. Dacă liderii politici nici acum nu înțeleg să deblocăm criza, ne îndreptăm cu pași repezi spre o situație pe care nu o mai putem gestiona.”, a declarat atunci Florin Cîțu.