Este decizia momentului în România! Preşedintele Klaus Iohannis a ieşit cu o declaraţie, joi, puţin după ora 14:00, după încheierea consultărilor cu grupurile parlamentare.

Şeful statului şi-a anunţat decizia privind desemnarea unui nou premier, după ce Florin Cîţu a picat la moţiunea de cenzură, iar primul premier desemnat, Dacian Cioloş, nu a obţinut, miercuri, voturile necesare în Parlament.

Anunţul făcut, joi, de către Klaus Iohannis! Nicolae Ciucă, desemnat să formeze noul Guvern

“Am încheiat consultările cu formațiunile parlamentare pentru găsirea unei soluții guvernamentale. Discuțiile au fost considerabil mai bune.

Am reiterat că acum este nevoie de o soluție reală, iar criza politică trebuie să se încheie. Noul Guvern trebuie să se ocupe de problemele care-i preocupă și pe români.

Această criză a durat deja prea mult, este inadmisibil să continuăm în acest stil. Avem criza pandemică, avem o situație dramatică în spitalele din România, iarna bate la ușa, prețurile la energie cresc și este nevoie de un Guvern cu puteri depline, pentru a pune în practică soluțiile pe care le-am gândit.

Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare. S-a votat acolo, în unanimitate, un candidat care mi-a fost propus în persoana domnului Nicolae Ciucă, aici prezent.

Analizând întreagă situație, am decis să-l desemnez drept candidat pentru funcția de prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă”, a declarat, joi, Klaus Iohannis.

O scurtă declaraţie şi a premierului desemnat

“Am înțeles încredințarea acestui mandat ca pe un gest de responsabilitate pe care trebuie îl avem în aceste momente dificile, ca să putem depăși situația de criză în care ne aflăm, astfel încât cetățenii să poată beneficia de tot ceea ce poate un Guvern în deplinătatea sa să ofere, prin deciziile și acțiunile sale.

Vom negocia cu toate forțele responsabile, astfel încât să putem alcătui Guvernul într-o perioada de timp cât mai scurtă, iar Guvernul propus să poată fi aprobat în Parlament”, a declarat şi Nicolae Ciucă.