Dacian Cioloș a spus-o clar! USR nu susține un Guvern minoritar, de criză, al PNL

În urma discuțiilor purtate cu premierul desemnat Nicolae Ciucă, președintele USR, Dacian Cioloș, a susținut o declarație de presă în care a spus clar că USR nu susține un Guvern minoritar, de criză, al PNL. Acesta a mai spus că i s-a părut că întâlnirea cu premierul desemnat a fost mai degrabă ” de formă”.

”Mandatul domnului Ciucă este de a construi un Guvern minoritar, i-am spus că USR nu poate susţine un astfel de Guvern. Ştiu că PNL are discuţii cu PSD, încă de ieri, probabil că PNL va veni cu o soluţie.

Sentimentul meu a fost că a fost o întâlnire mai mult de formă. Poziţia noastră este neschimbată, dacă asta ar fi fost soluţia, un Guvern minoritar cu un program de criză, putea fi decis de săptămâna trecută, un guvern minoritar, ceea ce am propus noi”, a spus Cioloş, arătând că nu e diferenţă mare între programul propus de USR şi cel al PNL.

În ce condiții s-ar negocia o eventuală refacere a coaliției

Dacian Cioloș a precizat că premierul desemnat l-a întrebat ce condiţii ar pune pentru refacerea coaliţiei. Președintele USR spune că este nevoie de o refacere a protocolului, de aceeaşi structură a Guvernului şi de un plan de măsuri de reformă, pentru perioada următoare.

”Domnul Ciucă m-a întrebat în ce condiţii noi am discuta şi negocia o eventuală refacere a coaliţiei, i-am spus că pentru noi astfel de discuţii ar trebui să pornească de la un calendar de reforme asumat, atât pe partea de Guvern cât şi de Parlament, un al doilea element, un buget pe 2022, cu priorităţi”, a spus Dacian Cioloş.

Întrebat despre o desemnare a lui Florin Cîţu din nou, Ciloş a spus că nu discută speculaţii. Ce s-ar întâmpla dacă domnul Ciucă nu reuşeşte să facă un Guvern, mingea este la preşedintele Klaus Iohannis.

”Nu s-a schimbat nimic, poziţia noastră este clară, vrem o soluţie de durată, nu să îi rezolvăm problemele lui Floirin Cîţu”, a spus președintele USR.