Dan Lucian Viziteu, primarul din Bacău vine cu vești bune pentru locuitorii orașului. Mai exact, acesta a anunțat că polițiștii locali nu vor mai da amenzi persoanelor care nu poartă mască. În schimb, oamenii legii vor împărți măști și vor purta discuții de conștientizare cu privire la efectele pandemiei.

Totodată, edilul a mai precizat că a purtat o discuție cu Poliția Locală la finalul acestei săptămâni, iar numărul infectărilor din oraș s-au redus semnificativ, însă prevenția rămâne importantă pentru a putea ține pandemia sub control.

“Măști în loc de amenzi! Începând de astăzi, polițiștii locali din municipiul Bacău vor purta discuții de informare și conștientizare cu băcăuanii, în special cu cei care nu poartă mască pe stradă. Mai mult, aceștia vor oferi măști celor care accidental nu au mască, bineînțeles purtarea ei fiind obligatorie.

Pentru că avem încă o rată de infectare scăzută (3.62 în scădere ușoară față de ieri), consider că va fi și mai mică dacă ne concentrăm pe informare și prevenție, în loc de sancțiuni. Aceste aspecte au fost discutate la întâlnirea cu întreg efectivul Poliției Locale care se ocupă de ordinea publică”, a scris primarul pe pagina personală de Facebook.

Nu se mai doresc restricții

Totodată, el a mai adăugat că nu își mai dorește impunerea de restricții noi, motiv pentru care face un apel la cetățeni să respecte toate normele impuse de autorități. În acest mod, mii de vieți pot fi salvate, iar orașul poate rămâne deschis.

”Nu doresc să avem mai multe restricții și știu că nici dumneavoastră nu doriți, de aceea sunt convins că băcăuanii sunt solidari și înțeleg foarte bine să se protejeze și așa să salveze vieți și să menținem deschis orașul. Rata de infectare sub 4 este o dovadă în acest sens.

Băcăuani, împreună trecem cu bine de acestă perioadă!”, a mai scris primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.