Răsturnare de situație în dosarul Caracal! Gheorghe Dincă le-a cerut judecătorilor strămutarea procesului în care este judecat pentru răpire, viol și omor calificat. De asemenea, și rudele celor două victime ale lui Dincă, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, au făcut aceeași cerere de strămutare a dosarului la altă instanță.

Anul trecut, părinții celor două adolescente ucise de Dincă au solicitat ca dosarul să fie strămutat, însă magistrații au rămas fermi pe poziție, insistând să judece ei cazul. Asta deși au demonstrat că mai au și scăpări, așa cum a fost și cazul mașinii lui Dincă, probă cheie în dosar, care fusese scoasă la vânzare de Fisc.

Judecătorii au respins cererea făcută de Monica Melencu, mama Luizei. Mai mult, femeia a fost obligată de judecători să plătească și cheltuielile de judecată. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, se arată în motivarea magistraților.

Același răspuns l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu. La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare.

Cutremur în cazul Caracal

Cazul Caracal întâmpină din nou o situație fără precedent. De această dată, bunicul Luizei Melencu, fata ucisă de Gheorghe Dincă, simte că a ajuns la capătul puterilor.

Acesta a precizat că vrea să ajungă în București și să își dea foc. Totodată, el a mai adăugat că în fiecare zi trăiește un coșmar și a fost mințit atât de DIICOT, cât și de președintele Klaus Iohannis. Bunicul Luizei Melencu a mai spus că nimeni nu a făcut nimic pentru că adevărul nu trebuie aflat.

“Toți ne-au mințit și președintele Klaus Iohannis și DIICOT. Nimeni nu a făcut nimic pentru a se afla adevărul”, a acuzat bunicul Luizei Melencu, la România TV.