Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu dacă „PNL îl mai susține pe „Frigușor” (Nicușor) Dan”. La această curiozitate, Rareș Bogdan a explicat că nu a avut timp să interacționeze cu acesta, programul său fiind încărcat.

„N-am mai vorbit eu de foarte mult timp, eu am avut alte preocupări” a răspuns Rareș Bogdan.

De asemenea, acesta a informat că Nicușor Dan s-a întâlnit cu guvernanții și cu Nicolae Ciucă.

„Nicușor Dan a fost soluția pentru PNL și pentru USR”

Rareș Bogdan și-a continuat răspunsul anterior și a explicat că Nicușor Dan a fost soluția pentru PNL și USR pentru a câștiga Primăria Capitalei. De asemenea, liderul liberalilor a subliniat că pe el îl interesează bunăstarea locuitorilor din București.

„Nicușor Dan a fost un candidat care, în momentul respectiv, a fost soluția pentru PNL și pentru USR, pentru a reuși câștigarea Primăriei Capitalei. Domnul Nicușor Dan avea voturile sale… Pe mine mă interesează, în primul rând, să văd că se fac lucruri pentru bucureșteni.”

După această afirmație, jurnalistul Val Vâlcu a intervenit și a vorbit despre taxa de intrare la Târgul de Crăciun, în valoare de 7 lei. Taxă existentă în paralel cu fondurile europene de 200 de milioane, blocate într-un proiect pentru reconstrucția rețelei de termoficare, realizat de Gabriela Firea. Proiect oficial pentru care Nicușor Dan nu ar fi pornit nici măcar licitația.

„Dom`ne, faceți ceva, faceți ceva rapid, o să decontați”, a spus Val Vâlcu.

„Vă spun, ca un cetățean al Bucureștiului, că este extrem de trist orașul”

După intervenția scurtă a jurnalistului, Rareș Bogdan a spus că, în ciuda bugetului său, Bucureștiul este un oraș „extrem de trist” în decembrie. De asemenea, acesta a subliniat că locuitorii capitalei au nevoie de puțină bucurie.

„Eu sunt un om credincios, cu frica lui Dumnezeu, care merge la biserică și-și duce și copiii la biserică. (…) Când mă voi întâlni cu Nicușor Dan prima dată am să-l întreb dacă înțelege că hrana sufletească este la fel de importantă ca hrana fizică, ca hrana materială, pentru că bucureștenii, copiii Bucureștiului, bătrânii Bucureștiului, pensionarii au nevoie de puțină bucurie.

Și așa oamenii nu se mai pot deplasa, nu sunt bani suficienți, COVID-ul ne-a făcut să ne izolăm și să rămânem mai mult în locuințele noastre. Pe mine mă doare că nu văd niciun fel de luminiță, de bucurie a Crăciunului. Crăciunul înseamnă o sărbătoare a bucuriei. Părerea mea este că noi nu trebuie să renunțăm la bucurii: bucuria Crăciunului, a sărbătorilor, a unei luminițe nu trebuia să lipsească.

Nu știu dacă marea economie se face din acest lucru sau din scurgerile de bani care se întâmplă pe diverse alte zone, într-un buget de 1 miliard de euro. Vă spun, ca un cetățean al Bucureștiului, că este extrem de trist orașul. Sunt convins că și alte orașe trec prin momente dificile, dar știu să-și bucure cetățeanul măcar prin ceea ce se poate, cu ceea ce e simplu. Un zâmbet, o luminiță și un covrig fac cel puțin la fel de mult ca o strângere de mână”, a spus Rareș Bogdan la B1TV.