Rareș Bogdan a purtat un dialog cu protestatarul Marian Tivilic Moroșanu, zis Ceaușescu, în care a făcut o dezvăluire neștiută până acum. Mai exact, se pare că prim-vicepreședintele PNL a riscat să fie băgat la închisoare în perioada în care îi înfrunta pe Liviu Dragnea și pe Victor Ponta.

Totodată, în același dialog, el a mai precizat că multe dintre persoanele care îl critică acum, că nu s-a ținut de promisiunea privind eliminarea pensiilor speciale, nu au dreptul să facă asta, pentru că „trei sferturi dintre ei” nu au fost în stradă.

De asemenea, Rareș Bogdan a mai aminitit faptul că, atunci când se întâlnește pe stradă cu cei care îl critică pe rețelele de socializare și vorbește cu ei, la final aceștia îl îmbrățișează.

„Când eu sau tu riscam în fața lui Dragnea, când eu am avut bilete de avion cumpărate să plec, ăștia nu existau. Eu aveam bilete să plec cu familia, că mi s-a spus că, dacă câștigă Ponta, mă arestează. Deci, dacă câștigă Ponta, mă arestează. Mi-au transmis unii, nu el: Domne, dacă nu pleci din țară, vei fi arestat, pleacă din țară!

Băieții ăștia, care stau acum în spatele tastaturii, stăteau sub pat și în dulapuri. Băieții ăștia, care astăzi înjură, trei sferturi din ei n-au fost în stradă niciodată”, i-a spus Rareș Bogdan lui Ceaușescu, în contextul în care protestatarul i-a zis că sunt oameni care îl înjură pentru că nu a tăiat pensiile speciale.

Cine e de vină pentru tăierea pensiilor speciale?

În ceea ce privește tăierea pensiilor speciale, Rareș Bogdan i-a explicat protestatarului Marian Tivilic Moroșanu că PNL-ul a votat tăierea pensiilor speciale, doar că CCR-ul și Renate Weber, Avocatul Poporului s-au opus acestei decizii.

A fost abordat totoată și subiectul privind transferul primarilor PSD, la PNL. Aici, Rareș Bogdan înțelege nemulțumirile. „Aici oamenii ne pot înjura”, a spus acesta.

Totuși, el a amintit că nici celelalte partide nu sunt altfel și că inclusiv USR-ul are traseiști. Prim-vicepreședintele liberalilor i l-a dat drept exemplu lui Marian Ceaușescu pe Gabriel Pleșa, omul pe care USR-PLUS îl propune pentru fotoliul de primar al Alba Iuliei