Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan a vorbit deschis despre incidentul în care Nicușor Dan a fost implicat, dar și despre modul în care bucureștenii percep acest lucru.

Rareș Bogdan susține că Nicușor Dan, independentul în jurul căruia a fost construită formula comună a PNL și USR-PLUS pentru București, are un avans de „șase procente peste Gabriela Firea”.

În ceea ce privește scandalul legat de înregistrarea făcută publică de Dana Budeanu, prim-vicepreședintele PNL se declară optimist și consideră că acest lucru nu va afecta cu nimic candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

„Vă spun o chestiune. E o chestiune foarte interesantă pe București. Dacă vreți, o discutăm puțin. Nicușor Dan a trecut în fața Gabrielei Firea, are în momentul acesta șase procente peste Gabriela Firea. Nu cred că scandalul care a fost ieri, alaltăieri îl coboară pe Nicușor Dan. Cred că lumea va merge pe opțiunea Nicușor Dan”, a spus Rareș Bogdan.

Este un om care vrea să schimbe orașul

Totodată, Rareș Bogdan a vorbit și despre motivul pentru care bucureștenii optează pentru Nicușor Dan, dar și modul în care liberalii au decis să susțină un astfel de candidat.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL susține că acest candidat al PNL și USR-PLUS are șanse sigure să câștige algerile locale, însă decizia finală se bazează pe o prezență masivă și o mobilizare în ziua votului.

„Cred că pur și simplu Nicușor Dan este persoana care a luptat fiind în ONG, apoi în Salvați Bucureștiul, și e perceput ca un om care vrea să schimbe orașul. Noi am fost extrem de raționali și am optat pentru domnia sa, iar în aceste alegeri – sigur că va conta mult prezența la vot, mobilizarea, ce se întâmplă în ziua votului, dar Nicușor are indiscutabil prima șansă, iar eu cred că va câștiga alegerile”, a mai adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea