Băsescu bagă frica în Nicușor Dan: Liderul PMP a atras atenția că înregistrarea în care Nicușor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un om de afaceri nu este deloc în favoarea candidatul susținut de USR PLUS și PNL la alegerile locale din acest an, pentru funcția de primar al Capitalei.

Legat de înregistrarea în care Nicușor Dan intervine la Primăria Sectorului 4 pentru un om de afaceri, Traian Băsescu a declarat: „Eu va spun un lucru simplu. Pentru o astfel de inregistrare, nepotul meu a facut 3 ani de inchisoare. Pentru promisiune de trafic de infleunta. Aici discutam de trafic de influenta direct. Deci asta e parerea mea”.

„Nu-mi doresc sa i se intample ceva, nici nu ar trebui sa i se intample in timpul campaniei”, a mai spus Traian Băsescu despre Nicușor Dan.

Trebuie amintit că Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv, pe 6 februarie 2018, la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Potrivit DNA, pe 13 martie 2014, Dragoş Băsescu, împreună cu Nistor Ciprian, i-a cerut lui Sandu Staicu, administrator la SC Activ Invest Construct SRL (denunţător în cauză), 500.000 de euro pentru respingerea arestării într-o contestaţie formulată de către DIICOT. Dragoş Băsescu ar mai fi cerut 500.000 de euro pentru o soluţie favorabilă în cauza respectivă, dar şi pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunţătorului.

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia că soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se arată în rechizitoriul procurorilor.