Deputatul Nicuşor Dan, susţinut din poziția de candidat independent de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, cu ocazia alegerilor locale 2020, a anunţat că îi va intenta proces pentru calomnie primarului general, Gabriela Firea.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmaţii calomnioase, primarului PSD în funcţie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetăţeni în diferite chestiuni.

”Va trebui să răspundă”

Este o afirmaţie mincinoasă, pentru care va trebui să răspundă. Eu înţeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să îşi dedice 15 ani din viaţă ca să apere nişte principii şi să apere nişte oameni împotriva abuzurilor autorităţilor – pentru principii.

Şi nu poate să înţeleagă – că nu e în sistemul ei de valori – că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză, în cazul acesta pentru pre-campania unui candidat la Primăria Capitalei.

Dar când faci afirmaţii mincinoase despre cineva, trebuie să plăteşti, pentru că eu am obligaţia să apăr reputaţia – şi a mea, şi a colegilor din Salvaţi Bucureştiul, care au făcut muncă voluntară 15 ani – şi mai am obligaţia să apăr spaţiul public de dejecţii revărsate de un contracandidat politic”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Întâlnirea cu Mitrache zis ”Câine”

Precizările vin după ce primarul general l-a acuzat pe Nicuşor Dan că ar fi făcut trafic de influenţă şi că ar fi pus „presiune pe funcţionari din primărie pentru prietenul lui interlopul Mitrache, zis „Câine”.

„Nicuşor Dan a şi recunoscut că s-a întâlnit personal cu Mitrache, zis „Câine”, şi soţia sa, şi că îl susţine făţiş să rămână în clădirea imensă construită ilegal pe spaţiu verde!

Cu siguranţă contra cost! Aşa cum ne-a obişnuit să apară în declaraţia lui de avere ‘donaţii’ din partea unor oameni de afaceri din imobiliare”, a scris edilul general pe Facebook.