„Despre artificii, autostrăzi, alţi demoni şi minciuni. Pe acest şantier ar fi trebuit să fie acum sute de muncitori. Zi lumină. Aşa ni s-a promis.

Centura ocolitoare a Capitalei este, încă, o himeră. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractaţi, dar activitatea e de o tristeţe înfricoşătoare.

Constructorul turc – da, turc, al guvernului e bun -, spune că nu i-a dat CNAIR, care aparţine de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci de ce au venit toţi să lansaze şantierul? De ce au făcut declaraţii pompoase cum că vor ‘dudui’ lucrările la Centură?”,  își începe mesajul Gabriela Firea.

Primăria ar fi putut finaliza lucrările

Primarul general al Capitalei a mai notat pe pagina sa de Facebook că primăria pe care o conduce ar fi fost în stare să ducă la bun sfârșit această lucrare.

„Să nu uite că i-am rugat de nenumărate ori să transfere Centura la Primărie, pentru a o finaliza. Aşa cum am finalizat şi Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Pasajul Sudului şi vestitul Pod Ciurel. Investiţii începute de ani de zile şi abandonate în fază incipientă. Cuvintele sunt de prisos!”, susţine Gabriela Firea, care a postat şi o înregistrare video ce ar fi fost filmată, potrivit afirmaţiilor primarului general, într-un loc unde ar fi trebuit să fie şantierul acestui tronson al centurii ocolitoare.

Când au început lucrările

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a înmânat, în 18 august, ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Vidra – Bragadiru al Centurii de Sud a Bucureştiului şi a anunţat începerea efectivă a lucrărilor pe acest tronson.

„Astăzi încep efectiv lucrările la primul tronson prin înmânarea ordinului de începere pentru tronsonul 1 din Lotul 2 al Autostrăzii de Sud a Bucureştiului”, a declarat Lucian Bode, prezent la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Lotul 2, Vidra-Bragadiru, alături de premierul Ludovic Orban.

Autostrada de Centură a Bucureştiului este vitală, iar Guvernul îşi propune ca, până la sfârşitul anului, să semneze toate contractele de proiectare şi execuţie pentru cele patru tronsoane de nord şi să înceapă şi să continue lucrările de construcţie la cele trei tronsoane din sud, a declarat, în 18 august, prim-ministrul Ludovic Orban.

„Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astăzi încep lucrările pe primul tronson de autostradă de centură, din cele şapte tronsoane de autostradă care urmează a fi construite”, a afirmat Orban.

Sursă foto: INQUAM/Alexandru Bușca.