Concret, Liviu Dragnea a acordat un interviu la sfârșitul lunii iunie fără a înștiința, în prealabil, conducerea Penitenciarului Rahova. În acest context, acestuia i s-a încălcat dreptul la muncă în perioada 2 iulie -15 septembrie. Decizia a fost luată de către magistratul de la Judecătoria Sectorului 5.

Instanța menționată are pe rol două plângeri formulate de către Liviu Dragnea împotriva sancțiunilor disciplinare luate împotriva lui de către conducerea închisorii.

Potrivit adevărul.ro, plângerile au fost soluționate la același termen de judecată. Una dintre plângeri precedea sancțiunea fostului lider PSD cu suspendarea dreptului la muncă în timp ce a două plângere viza durata suspendării dreptului respectiv.

Ce spune Flavia Teodosiu, avocata acestuia

Avocata lui Liviu Dragnea declara săptămâna trecută că fostul lider PSD suferă de multiple hernii ale coloanei vertebrale și că i se refuză un control de specialitate într-un spital din afara Penitenciarului Rahova.

Aceasta a subliniat că, deși are problemele de sănătate menționate anterior, clientul ei continuă să facă demersuri pentru a fi scos la muncă.

„În data de 25 iunie, după această convorbire online pe care acesta a avut-o şi care a fost făcută publică i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără însă a I se da o explicaţie în acest sens, situaţie care se menţine din păcate şi astăzi.

Explicaţiile au venit după câteva zile când acestuia I s-a spus că penitenciarul s-a autosesizat cu privire la convorbirea online şi că a fost declanşată o anchetă care va stabili dacă acesta a încălcat regulamentul sau nu”, a spus avocata.

Liviu Dragnea, cercetat disciplinar

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea a mai spus că acesta a fost anchetat disciplinat pentru încălcarea articolelor 81 lit. l), 82 lit. o) şi q) din Legea 284/2013 fiind adoptată o hotărâre a Comisiei de disciplină în acest sens, prin care a fost sancţionat disciplinar cu suspendarea dreptului de a primi şi de a cumpăra bunuri pentru o perioadă de o lună.

„În paralel însă, (…) I s-a aplicat şi o măsură administrativă, respectiv cea a retragerii de la muncă, din păcate, însă, pentru o perioadă nedeterminată, aspect care din punctul meu de vedere este complet nelegal, hotărâre luată în temeiul deciziei 516500 din anul 2017 a ANP, act care nu are putere de lege, dar care adaugă la lege în mod nepermis şi care prevede că nu pot fi folosiţi la muncă deţinuţii care sunt sancţionaţi disciplinar.

La ora actuală, sancţiunea stabilită de către Comisia de disciplină a fost a fost redusă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, respectiv de judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova, în urma plângerii pe care am promovat-o.

A fost admisă în parte, s-a redus la jumătate această sancţiune, însă penitenciarul a înţeles să conteste la instanţă. (…) Penitenciarul a susţinut în contestaţie că domnul Dragnea şi-ar fi exprimat anumite opinii şi acesta ar fi fost motivul contestării. (…) Sunt două litigii pe rol, care nu sunt definitive, ceea ce înseamnă că nici sancţiunea nu este definitivă”, a mai spus Flavia Teodosiu, citată de sursa anterior menționată.