„Guvernarea PSD – taxe mari, haos fiscal, inflație mare și dobânzi mari.

În guvernarea PSD Romania conducea trei topuri ale rușinii- cea mai mare inflație din UE, cele mai mari dobânzi și cel mai mare deficit.

Nu există alt guvern în istoria României moderne care să fi distrus o economie într-un timp așa de scurt. PSD -ul lui Dragnea/Ciolacu a facut-o”, a scris Florin Cițu pe Facebook.

A luat măsuri împotriva dezvoltării economiei

De asemenea, Florin Cîțu a susținut că guvernarea din perioada 2017-2019 a avut parte de un context economic internațional favorabil, însă „a luat masuri doar  împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat.”

„Guvernarea socialisto-comunista din perioada 2017-2019 a avut parte de un context economic internațional favorabil. A preluat o economie națională care avea o creștere economică puternică. Și-a bătut joc de acest context și a luat masuri doar  împotriva dezvoltării economiei și a sectorului privat.

PSD a modificat codul fiscal de aproape 1000 de ori în cei trei ani de guvernare. A supra impozitat contractele part time (socialiștii te taxează și pentru ce nu ai castigat), a suprataxat consumul de combustibil, a introdus TVA defalcat și OUG 114 prin care a impozitat cam toate sectoarele din economie.

În guvernarea PSD Romania a crescut deficitul bugetar desi restul tarilor din UE îl reduceau. Aproape jumătate din țările membre UE au trecut la surplus bugetar în timp ce PSD își bătea joc de finanțele României. Doar PSD a guvernat iresponsabil in UE și a distrus echilibrele macroeconimice ale României.

Preturile au explodat în guvernarea PSD. Rata inflației a crescut de la 0% la 5.4%. A fost cea mai mare rată a inflației din UE aproape 3 ani la rand!!!

Inevitabil, în guvernarea PSD au explodat și dobânzile. În timp ce scădeau în toată Europa, chiar și în Grecia, în Romania PSD le creestea. De la aproape 0% la aproximativ 4% pentru ROBOR.

PSD înseamnă pentru români taxe mari și multe, inflație mare și dobânzi mari. Nu contează cine conduce PSD întotdeauna vor crește taxele, dobânzile și preturile.

Pentru sănătatea economica a României PSD trebuie să dispară”, a completat ministrul de Finanțe.

Sursă foto: INQUAM/George Călin