Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a subliniat vineri, la Iași, că membrii partidului nu se odihnesc în vară și nu iau vacanțe. El a explicat că aceștia se implică în lupta electorală.

Rareș Bogdan a accentuat că lupta politică are loc pe data de 15 septembrie. El a menționat că pe 29 septembrie are loc turul doi al alegerilor prezidențiale. Pe 30 septembrie va fi anunțat președintele României, care, conform lui Bogdan, ar trebui să fie un liberal, precum Nicolae Ciucă.

Rareș Bogdan cere să se intre total în lupta electorală

Liderul PNL a subliniat importanța obținerii unui scor mare la alegerile din 9 iunie. În opinia sa, acest lucru ar fi momentul cheie pentru partid în a-și propulsa liderul.

”Nu avem vară, nu avem vacanţă, ne pupăm copiii, soţiile, şi la luptă. Lupta se dă pe data de 15 septembrie. O nouă etapă pentru România. 29 septembrie, vot.

Nu dormim, numărăm şi pe 30 anunţăm preşedintele României care trebuie să fie tot un liberal, exact cum am avut în ultimii 10 ani de zile, pe preşedintele Nicolae Ciucă”, a completat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareș Bogdan a afirmat că după alegerile din 9 iunie, vor avea doar trei zile de odihnă. Apoi se va intra în „cea mai importantă campanie”.

Rares Bogdan, PNL, Parlamentul European
SURSA FOTO: Facebook, Rareş Bogdan

PNL se bate pentru un scor dublu ca cel din urmă cu doi ani

El a menționat că își dorește să facă încă o poză în Biroul Oval, însoțindu-l pe cel care urma să fie noul președinte, respectiv Nicolae Ciucă.

”Pentru a avea o şansă, pentru a ne bate, trebuie să scoatem (..) cel mai bun scor la alegerile de pe 9 iunie.

Ăla este trambulina, ăla este momentul cheie pentru noi, pentru a ne propulsa liderul şi pentru a ne propulsa inclusiv pentru alegerile generale care se vor desfăşura în 8 decembrie”, a completat el.

Prim-vicepreședintele PNL că acum doi ani, când  Ciucă a preluat partidul, acesta se afla într-o situație critică și dificilă, după un proces electoral care a fost mai intens decât confruntările cu alte partide.

Astăzi, niciun sondaj nu plasează PNL sub 25%. Rareș Bogdan a exprimat speranța că, cu ajutorul divin, vor obține un scor de două ori mai mare decât cel de acum doi ani.

”În urmă cu doi, când preşedintele Ciucă a preluat PNL, partidul era într-o situaţie extrem de critică, dificilă, după un festival al democraţiei care a fost mai dur decât bătăliile cu PSD, PDSR, USR, şi toate forţele.

Nu au reuşit să ne creeze atâtea probleme decât atunci când ne-am bătut noi între noi, pentru că, fiind foarte puternici, arăta ca o bătălie gigantică. Sper să nu se mai întâmple niciodată acest lucru şi festivalul dmeocraţiei de atunci să fie uitat definitiv pentru istoria viitorului”, a spus Rareş Bogdan la lansarea candidaţilor PNL la Iaşi.

Niciun sondaj de opinie nu plasează PNL sub 25%

El a menționat că partidul avea o cotă de 14% în sondaje, iar cele mai bune rezultate îl plasau tot la 14%.

Rareș Bogdan a menționat că are acces la toate sondajele. Conform acestuia, niciun sondaj de opinie nu plasează PNL sub 25%. În opinia sa, se va putea obține un scor exact dublu față de acum doi ani. Pentru a realiza acest lucru este însă nevoie de un efort continuu.

„Dacă bunul Dumnezeu ne ajută, vom face un scor exact dublu faţă de momentul de acum doi ani de zile.

Dar pentru asta, vă rog un singur lucru, nu vă odihniţi deloc, dormiţi 5, 6 ore pe noapte, umblaţi şi faceţi campanie pentru primari, pentru listele de consilieri, pentru Costel Alexe, să aibă o victorie şi să zdrobească contracandidaţii, pentru Mihai Chirica, să se înscăuneze din nou ca un primar al Iaşului meritos.

Doar cu ajutorul dvs putem acest lucru, oricât de mult am vorbi noi, liderii naţionali, de la Bucureşti sau din orice altă parte”, a comentat acesta.

Rareș Bogdan a exprimat dorința ca în seara zilei de 9 iunie să poată anunța un număr de primării care să depășească numărul actual. El a menționat că nu își dorește decât să poată anunța un număr suficient de mare de Consilii Județene.

Liberalul vrea să se obțină un scor politic pe lista de consilieri județeni care să reflecte poziția potrivită pentru partid.