Adrian Veștea a abordat mai multe subiecte în timpul lansării candidaților PNL la Brașov. Cu privire la infrastructura medicală, el a spus că au fost realizate mai multe „investiții strategice”.

Adrian Veștea spune că au fost realizate mai multe investiții strategice

Astfel, el spune că s-a reabilitat „fiecare unitate medicală” în timpul mandatului lui.

„Dacă până în 2016 nu accesase măcar un euro, în mandatul meu a accesat peste 80 de milioane. Am avut proiecte bugetate și din bugetele proprii. Legat de infrastructura medicală. Dacă până în 2016 nu putem spune că s-au făcut investiții strategice, fiecare unitate medicală în mandatul meu s-au reabilitat. Putem spune că putem rivaliza cu multe unități, dacă ne raportăm la maternitate, la UPU de la spitalul județean”, a declarat Adrian Veștea în timpul evenimentului de la Brașov.

De asemenea, el a argumentat că pacienții din Brașov nu sunt nevoiți să aștept ajutor din altă parte, deoarece a convins Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) că locul elicopterului arondat mai multor județe este în oraș.

„După o bătălie serioasă am reușit să convingem ISU că locul acelui elicopter arondat mai multor județe, locul lui e la Brașov, iar cu ajutorul domnului Bode l-am adus la Brașov.

Astfel ca pacienții din Brașov nu sunt nevoiți să aștepte ajutor din altă parte. Un vis pe care brașovenii îl așteptau – primul aeroport. Dragi colegi, la luptă, PNL trebuie să iasă învingător, să continue seria celor 20 de ani să aibă un președinte liberal, în persoana lui Nicolae Ionel Ciucă, PNL să aibă un număr de parlamentari foarte mare”, a completat ministrul.

În cadrul evenimentului a fost prezent și candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Brașov

În cadrul evenimentului a fost prezent și candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Brașov, George Scripcaru. Fostul edil a argumentat că Brașovul este blocat la nivelul administrației locale.

Astfel, spune el, propune 20 de soluții  pentru repornirea orașului. Totodată, el a spus și că Nicolae Ciucă l-a convins să candideze.

„Vreau să mă raportez la ceea ce s-a întâmplat în ultimii 4 ani, nu am prea multe de spus. La Brașov avem un dezastru, un blocaj, amatorism, 4 ani de zile de jaf din banul public, bătaie de joc la adresa brașovenilor.

Domnul Ciucă m-a stârnit din starea în care eram, acum câteva luni, nici nu mă gândeam să candidez, după ce am discutat de câteva ori m-a convins că trebuie să revin în ceea ce înseamnă administrația publică locală și să candidez din partea PNL și îi mulțumesc că m-a făcut să fac acest lucru.

Sunt convins că am luat o decizie bună și că Brașovul trebuie să pun din nou în mișcare, trebuie deblocat, trebuie să-și reia locul. Sunt 20 de soluții pe care le propun și cred că trebuie implementate pentru repornirea Brașovului.

Centura mare a Brașovului, drumurile naționale mărite la 4 benzi, trebuie să gândim pasaje și poduri de legătură la intrările din oraș. Trebuie să deblocăm ceea ce este blocaj în Brașov astăzi.

Pasaje între cartiere, parcări, infrastructură în centrul istoric și apoi să punem reglementări privind accesibilitatea. Sunt 20 de soluții pe care le-am identificat și eu cred că putem să le facem împreună cu CJ, cu CNAIR și cu primăria municipiului Brașov”, a declarat George Scripcaru.

PNL
SURSA FOTO: PNL

Liberalul propune o viziune integrată

Totodată, el a sugerat că este nevoie de „o viziune integrată”, deoarece Brașovul este blocat la nivelul administrației locale. De exemplu, prețul apartamentelor a crescut, pentru că nu se mai eliberează autorizații de construire, spune liberalul.

„Trebuie să avem o viziune integrată. Nu putem să gândim lucrurile static așa cum sunt ele. Brașovul este blocat la nivelul administrației locale. Prețul apartamentelor a crescut, pentru că nu se mai eliberează autorizații de construire.

Brașovul nu trebuia să fie în această situație. Brașovul are nevoie de soluții ca de aer. Infrastructura este esențială pentru Brașov. Orice coleg, orice familie știe că un copil trebuie să aibă acces la o creșă, la o grădiniță.

Din 2020 încoace nu s-a mai întâmplat nimic. Trebuie să discutăm și despre domeniul sănătății. Am lăsat un proiect pentru spitalul regional, toate sunt inexistente pentru că după tot ce am făcut, astăzi avem un morman de pământ, dar nu s-a întâmplat nimic. Este păcat, Brașovul are nevoie de așa ceva.

Am lăsat soluții și variante care să fie puse în aplicare, dar nu a fost așa.Avem nevoie de infrastructură în ceea ce înseamnă sportul, avem proiectul pentru cea mai mare sală polivalentă din România, trebuie să facem un stadion nou.

Brașovul nu arată cum trebuie și este păcat. Astăzi avem proiecte neimplementate, bani pierduți, soluții structurate care nu s-au întâmplat, avem împrumuturi astăzi. Totul se putea realiza prin fonduri europene, nu împrumuturi.

Ce calificativ ar trebui să-i dăm acestui primar care a plagiat, a mințit. Când ai un asemenea primar care minte din prima zi si acum expune toate proiectele pe care le-am lăsat eu și spune că el le-a rezolvat, nu are legătură cu niciun proiect.

USR-ului îi este teamă să pună mâna pe Biblie sau să-și facă cruce, ei spun că este bine să legalizăm drogurile. Credeți că putem lăsa o asemenea administrație să gestioneze Brașovul? PNL și echipa PNL Brașov poate schimba aceasta stare și să repunem Brașovul acolo unde îi este locul. Eu știu ce a de făcut. Mie nu imi trebuie luni întregi să învat cum se intră sau iese din Primărie. Eu pot prezenta soluțiile, proiectele și echipa care știe ce are de făcut”, a conchis el.