Rareș Bogdan aruncă bomba! Cine este singura propunere a PNL pentru funcția de premier

Vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că singura propunere pentru funcția de premier este, de fapt, președintele partidului. Concret, europarlamentarul spune că Florin Cîțu este singura propunere pentru funcția de premier.

„Am vorbit cu 10 dintre cei de pe lista respectivă (n.r. lista parlamentarilor care îl vor pe Ludovic Orban premier) şi îmi spun că nu li s-a cerut în niciun fel acordul, ci au semnat dinainte. Lucrurile stau uşor diferit, dar nu vreau să intru în polemică. Oricum, pentru noi  nu contează asta. Contează un singur lucru: preşedintele PNL este singura propunere. Decizia CCR spune clar că dacă te prezinţi cu majoritate în Parlament nu există nicio problemă, asta ca să nu existe dubii că ar exista decizii CCR care să ne împiedice să îl propunem pe Florin Cîţu.”, spune Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Nu excludem nimic

Acesta a mai spus că toate scenariile sunt posibile și că nu va fi exclus nimic.

”Decizia CCR spune clar că trebuie să ne prezentăm la Cotroceni în condiţiile în care mergem cu o majoritate. Încep negocierile. Toate scenariile sunt posibile, nu excludem nimic. Suntem extrem de dezamăgiţi de cei din USR-PLUS, am crezut până în ultima clipă că vor fi responsabili. Noi acum aşteptăm ca PSD, USR, AUR să vină cu o propunere de premier. Noi avem una singura, Florin Cîţu”, a declarat Rareş Bogdan la Antena 3.

Acesta a mai precizat că ”Guvernul de tehnocraţi a fost un dezastru, o prostie, nu au reuşit să facă nimic un an de zile. Mă bucur (n.r. că Cioloş a recunoscut acest lucru)”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca săptămâna viitoare partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului Cîţu a fost adoptată de plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor.

„Acum suntem în situaţia de a trebui să găsim o soluţie. Trebuie să găsim o soluţie, România trebuie să fie guvernată. Pandemia, criza preţurilor la electricitate, vine iarna, toate acestea trebuie să fie rezolvate de cineva. Acest cineva este Guvernul României. Aşadar, este nevoie de soluţii şi este momentul pentru decizii mature, este nevoie de decizii mature din partea politicienilor, din partea partidelor politice. Pentru a da timp partidelor politice să se întrunească în forurile interioare, să găsească abordări mature şi să vină cu ele la consultări, voi convoca consultări cu partidele politice abia săptămâna viitoare. Acum se cer maturitate şi responsabilitate”, a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.