“Noi am avem o decizie foarte clară în forurile noastre de conducere, şi anume, preşedintele partidului este persoana pe care PNL o propune şi o susţine pentru funcţia de prim-ministru. De asemenea, suntem într-un parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis şi am convingerea că şi mâine (miercuri – n.r.), când vom definitiva sau vom creiona mandatul nostru pentru Cotroceni, principala noastră preocupare va fi să strângem acest parteneriat cu preşedintele Klaus Iohannis şi să dăm românilor soluţia politică ce mai bună “, a declarat Raluca Turcan, marţi, întrebată dacă este una dintre variantele de premier luată în calcul de preşedintele Iohannis.

Vicepremierul a vorbit și despre „alegerile anticipate” care ar fi o soluţie politică.

“Ca să fie foarte limpede: ce înseamnă alegeri anticipate – înseamnă PSD acasă, PSD-ul toxic acasă”, a completat Turcan.

 

Ce se întâmplă cu alegerile anticipate?

Vicepremierul a adăugat că liberalii vor anunţa decizia Biroului Executiv de miercuri, întrebată dacă delegaţia liberală va merge la Cotroceni cu o propunere privind continuarea demersurilor pentru declanşarea alegerilor anticipate.

“Vom anunţa, evident, decizia Biroului Executiv, însă, eu cred că obligaţia noastră este să susţinem varianta cea mai bună pe care preşedintele o apreciază în momentul de faţă pentru guvernare”, a spus Turcan.

Întrebată dacă, în aceste condiţii, varianta propusă va fi ori Ludovic Orban, ori nimeni din PNL, în condiţiile în care se vehiculează mai multe variante, printre care ea, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, sau Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, Turcan a menţionat că în acest moment nu își permite să facă speculații cu privire la un nume.

“Sunt într-o situaţie extrem de delicată, pentru că nu mi-aş permite nicio secundă să fac speculaţii pe niciun nume, cu atât mai puţin speculaţii legate de persoana mea. Eu sunt un om de echipă şi niciodată, să spun, nu am vizat această funcţie. Mai mult decât atât, având o decizie luată politic în forurile noastre statutare, nu pot să pronunţ la variante legate de această decizie”.