În opinia vicepremierului, în cazul în care PSD va fi în continuare „toxic și distructiv”, partidul „va plăti electoral”.

„Nu vom negocia nimic cu PSD. Dacă PSD intenţionează să fie în continuare toxic şi distructiv, este treaba lui, va plăti electoral. PNL nu doar că şi-a făcut datoria la guvernare, dar a fost în acord cu cele mai multe lucruri bune pe care le aşteptau românii de la un guvern. Practic, în trei luni de guvernare am furnizat cât nu s-a oferit în trei ani, chiar mai mult, în ultimii 30 de ani. De aceea lucrul acesta va trebui spus şi-l vom spune apăsat, răspicat, să se înţeleagă: PSD (…) a blocat în Parlament acţiunile Guvernului, blochează în Parlament şi această procedură de ajungere la alegerile anticipate”, a declarat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV.

De asemenea, aceasta a precizat că PSD este singura forță politică alături de care nu vor exista negocieri.

„Vom negocia cu toate celelalte forţe politice, aşa cum am făcut-o şi până acum. (…) PSD singur nu are majoritate în Parlament şi nu văd niciun motiv pentru care ar exista şi cea mai mică discuţie cu PSD. PSD e, pe fond, toxic”, a adăugat Turcan.

 

Alegerea președintelui Senatului este un test

Vicepremierul a susținut că „oricând există rezerve pentru conturarea unei majorităţi împotriva PSD-ului” şi că un test în această privinţă ar putea fi cel de la votul pentru alegerea preşedintelui Senatului, în condiţiile în care PSD l-a propus deja pe senatorul Şerban Nicolae, „asasinul de serviciu pentru legislaţia pe justiţie şi controlul politic al justiţiei”.

„Ştiţi că urmează alegerile pentru Preşedinţia Senatului, a doua funcţie în statul român, după preşedintele României. Ce a găsit PSD-ul de cuviinţă să ofere românilor şi instituţiilor din România? Pe Şerban Nicolae, un om cu grave probleme de moralitate politică, să nu mai vorbim de carenţele profesionale. Dacă ceilalţi parteneri sau membri ai Parlamentului susţin acest gen de abordare politică şi nu ar fi dispuşi să contureze o altă majoritate, împotriva PSD-ului, iarăşi va fi opţiunea lor politică, pe care o vor deconta electoral. Mi se pare foarte corect să arătăm românilor adevărata faţă a monedei pe care, în momentul de faţă, PSD-ul o pune pe masă, în faţa întregii ţări”, a adăugat Turcan.

Întrebată despre situația lui Ludovic Orban, care şi-a depus mandatul de premier desemnat și dacă acesta va rămâne în continuare premier în funcţie până la validarea unui nou premier, Turcan a răspuns afirmativ.

„Da, aşa este, întregul guvern rămâne guvern interimar până când va fi învestit un nou guvern”.