Alexandru Rafila scindează PNL. Europarlamentarul Cristian Buşoi l-a contrazis pe Rareş Bogdan care a declarat că ministrului Sănătății ar fi trebuit să i se ceară demisia pentru modul în care a gestionat certificatul verde şi declaraţiile recente.

Bușoi este de părere că Rafila ştie ce are de făcut şi înţelege, mai mult decât alţii, fenomenul medical. Europarlamentarul PNL Cristian Buşoi a declarat, joi, la Profit TV, că ministrul Sănătății face treabă bună și că nu există niciun motiv să plece din Guvern.

”Eu, personal cred că ministrul Sănătăţii face treabă bună. Nu este în acest moment un motiv să plece din funcţia de ministru al Sănătăţii, ştie ce are de făcut, înţelege mai mult decât alţii fenomenul medical şi are şi autoritatea funcţiei”, a comentat Cristian Buşoi.

Bușoi despre tensiunile din Coaliție: Sunt lucruri care trebuie reglate

În plus, a apreciat acesta, trebuie să te uiţi şi la ce alternative ai.  ”Nu văd ca ministrul să plece, e un om care ştie bine ce are de făcut”, a punctat europarlamentarul PNL.

În ceea ce privește tensiunile din coaliţia de guvernare, Buşoi a spus că ştia de la început că nu va fi o coaliţie uşoară. ”Sunt lucruri care trebuie reglate”, a precizat europarlamentarul PNL. El a arătat că ar fi bine să fie rezolvate aceste probleme pe care românii le aşteaptă rezolvate, şi să se comunice lucrurile pozitive şi nemulţumirile să fie ţinute în interior. În plus, a punctat liderul liberal, PNL nu este captiv faţă de PSD.

„Avem premierul, care e membru PNL şi ministere importante, într-adevăr, sunt anumite situaţii în care miniştrii PSD comunică mai intens, şi pe criza energiei am putut percepe o anumită încercare a partenerilor noştri de a duce responsabilitatea total către zona PNL, poate şi pentru că ministrul Energiei este de la PNL, însă măsurile în vigoare care vor fi îmbunătăţite au fost votate aproape în unanimitate, de toate partidele din Parlament, înainte ca formal această coaliţie să existe”, a mai spus Buşoi.

El este viitorul președinte al României!

Cristian Bușoi a avansat și câteva variante de nume în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2024. Întrebat cine din PNL ar putea fi locomotivă pentru alegerile prezidenţiale din 2024, Bușoi i-a nominalizat pe Nicolae Ciucă, Florin Cîţu, Emil Boc, Rareş Bogdan sau Ilie Bolojan, în cazul în care acesta din urmă își și doreşte.

Reamintim că Rareş Bogdan l-a criticat, miercuri, pe ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmând că acesta “a jucat cu ochii la sondaje şi nu cu ochii la sănătatea românilor”, atunci când a venit vorba despre certificatul verde. Mai mult, el a arătat că dacă această coaliţie de guvernare este menită să continue, PSD va trebui să înveţe să respecte PNL, pentru că nu se poate ca cineva să fie şmecher şi altcineva să plătească costurile guvernării.