Liderul PSD a cerut Partidului Național Liberal să adopte o conduită normală în cadrul unei alianțe.

“Eu cred că România are nevoie de această coaliție, românii au cu totul alte așteptări de la noi, nu certuri și divergențe și e nevoie să comunicăm astfel încât românii să aibă iar încredere în guvern. Mi se pare că nu se iese din logica în care s-a guvernat cu USR și cred că trebuie să își calibreze discursul ca să fie pace”, a declarat Marcel Ciolacu, actualul lider PSD.

Pe lângă replica dată în urma declarațiilor lui Rareș Bigdan, liderul PSD, Marcel Ciolacu a susținut faptul că este interesat dacă membrii coaliției împărtășesc aceleași gânduri precum europarlamentarul PNL.

„Să vorbim despre lucruri serioase, nu despre Rareș Bogdan. El nu e un subiect pentru coaliție. A transmis că acestă coaliție va dura un an de zile. E normal că am vrut să întreb coaliția, poate știu ei mai mult. Dar cel mai mult ne interesează draftul pe energie, astfel încât să fie aplicabil.

Observ că Rareș Bogdan a spus că sunt proști cei de la PNL din Guvern. Evaluarea miniștrilor o face premierul. El după ce are o evaluare, dacă vrea sau nu să-l schimbe, vine în coaliție”, a spus Marcel Ciolacu, în fața jurnaliștilor.

Ciolacu sare în apărarea lui Rafila

Liderul PSD a recționat inclusiv la critica venită din partea șefului Partidului Național Liberal, Florin Câțu cu privire la introducerea certificatului verde, spunând că valul 5 al pandemiei este gestionat bine, luându-i apărarea colegului său Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății.

“Am să îi cer domnului Rafila să își ceară scuze că nu mai sunt 500 de decese pe zi. E domnia sa întregul Parlament? Se vede că s-au luat măsuri privind testarea, orgnizarea pe secții ATI”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul Partidului Social Democrat.