Rareș Bogdan îl consideră direct vinovat pe Alexandru Rafila pentru neadoptarea certificatului verde și cere demiterea ministrului Sănătății pentru declarațiile sale despre Florin Cîțu. Cel mai probabil liderul PNL s-a referit la acuzațiile aduse de Rafila privind campania de vaccinare.

„Ar fi trebuit să cerem remanierea lui Rafila”, a spus Rareș Bogdan.

Liberalul consideră că dacă acest tip de declarații continuă, „e nevoie de o discuție serioasă” și trebuie luată o hotărâre.

„Dacă continuă, atunci va trebui să luăm o hotărâre, dar nu demiți un om pentru o declarație. Dar în schimb cred că e nevoie de o discuție serioasă (…) Eu am trăit din conflict. Dacă ar trebui să am o retorică, aș găsi în fiecare oră motiv să atac pe cineva de la PSD, dar știu că românii nu asta vor. Vor să fie ajutați, nu mai vor circ”, a spus Rareș Bogdan, menționând că în Coaliție nu s-a discutat încă acest lucru.

Ce spunea ministrul Sănătății despre Florin Cîțu?

Amintim că, Alexandru Rafila declara că Florin Cîțu este cel „care a compromis campania de vaccinare” și a luat măsuri de relaxare într-o perioadă în care numărul de infectări a crescut accelerat.

„Nu înțeleg de unde atâta încrâncenare din partea unei persoane care nu a făcut nimic în ce privește campania de vaccinare, a compromis-o prin declarații și ne acuză pe noi că facem un lucru greșit în condițiile în care stabilim un mecanism predictibil, transparent de introducere a unui certificat care să poată fi aplicat în sectorul public și privat, în condițiile în care proiectul de lege depus de PNL se referea strict la personalul medical.

Mi se pare o chestiune mai degrabă cu conotații politice, dorința de a pune în discuție funcționarea acestei coaliții, decât o chestiune care să țină de sănătatea publică”, declara ministrul Sănătății în urmă cu ceva vreme.

Replica liderului PNL

Pe de altă parte, Florin Cîțu spunea că măsurile de relaxare luate de autorități în iarnă îi aduc aminte de perioada verii, atunci când a fost criticat pentru relaxarea de atunci. „Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează”, a spus Cîţu, precizând că unii care îl criticau în vară acum sunt foarte relaxaţi.

Florin Cîţu se arăta surprins, având în vedere că era criticat în vară când lua măsuri de relaxare.

„Aici să ştiţi că sunt puţin surprins, eu îmi aduc aminte că am fost criticat când în vară au fost măsuri de relaxare, când erau mai puţin de câteva zeci de cazuri pe zi. Astăzi vorbim de o mie de cazuri pe zi şi vedem că se relaxează. Unii din cei care ne criticau, astă vară, acum sunt foarte relaxaţi”, spunea preşedintele PNL.