Florin Cîţu susține în continuare că pentru el certificatul verde este o prioritate. Totodată, el a subliniat faptul că își dorește ca toate măsurile care se iau în vedere  și care privesc populația să fie discutate în interiorul coaliţiei de guvernare, înainte ca cineva să iasă şi să le anunţe public.

Întrebat miercuri la Parlament dacă a discutat cu Marcel Ciolacu despre acest subiect, liderul PNL a răspuns afirmativ.

„Bineînţeles (că am discutat cu Marcel Ciolacu – n.red.). Le spun şi public, le spun şi în privat, eu îmi menţin părerea că trebuie să discutăm în coaliţie măsurile şi apoi să ieşim cu ele publice”, a afirmat Florin Cîţu, întrebat miercuri la Parlament dacă a discutat cu Marcel Ciolacu.

Referitor la proiectul său privind certificatul verde, Cîțu susține că momentan există în procedură legislativă doar acesta, iar când va exista un alt proiect în coaliţie, atunci se va lucra pe el.

„Este în Parlamentul României. E în procedură parlamentară, cel pe care l-am depus eu. Altul nu există. Când o să avem celălalt proiect, o să lucrăm la el. Acest subiect nu a fost la coaliţie pe ordinea de zi. Pentru mine este o prioritate certificatul verde”, a explicat liderul PNL.

Florin Cîțu, despre renunțarea la certificatul verde

Amintim faptul că, anterior, Florin Cîțu a criticat indirect posbila renunțare la certficatul verde. El precizat că o asemenea inițiativă a venit din parea lui Alexandru Rafila, adăugând că ministrul nu a prezentat argumentele privind această decizie.

Totodată, el a subliniat faptul că așteaptă să vadă explicații care conform cărora certificatul verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

„Decizia la Ministerul Sănătății și Guvern este că nu mai e nevoie de un certificat verde. Ca să fiu de acord cu ceva (că nu mai trebuie certificat verde – n.r.) trebuie să fie prezentate argumentele unei decizii. Deocamdată noi vorbim pe declarații. Aș vrea să văd cum a fost fundamentată decizia că un certificat verde nu ar duce la creșterea numărului de vaccinări.

Dacă există specialiști care spun că chiar dacă adoptăm certificatul verde în acest proiect de lege și ne arată fundamentat că nu ar fi dus la o creștere a numărului de persoane vaccinate, bineînțeles că nu aș avea nicio problemă. Dacă nu, bineînțeles că rămân la opinia pe care am avut o până acum, că ar fi ajutat și numai că e opinie, a arătat foarte clar condițiile care ar fi dus la mai multe persoane vaccinate”, a spus Florin Cîțu la Digi24.