Autoritățile analizează posibilitatea ca Sibiul să intre în carantină, După ce la nivelul municipiului rata de infectare cu COVID a depășit 11 la mia de locuitori, autoritățile analizează posibilitatea de carantinare a Sibiului.

Ședința la care va participa și Raed Arafat

Prefectura Sibiu a anunțat că vineri, 13 noiembrie, va avea loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, la care va participa și Raed Arafat.

„Se va analiza situația epidemiologică și conform art. 12 din Legea 136/2020 se va lua hotărârea de carantină zonală în baza propunerilor Direcției de Sănătate Publică Sibiu, avizate de Institutul Național de Sănătate Publică. Toate aceste se vor face în prezența comandatului acțiunii, domnul secretar de stat Raed Arafat”, a transmis Prefectura Sibiu.

Trebuie menționat că subprefectul Rareș Macrea a anunțat miercuri seara, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, că municipiul Sibiu nu va intra în carantină. Acesta se află în concediu medical în urma infectării cu SARS CoV-2.

„Nu noi stabilim asta, decizia aparține Direcției pentru Situații de Urgență”, a declarat subprefectul Rareș Macrea, conform turnulsfatului.ro

De asemenea, Mircea Crețu a fost întrebat de posibilitatea ca municipiul Sibiu să intre în carantină.

„În funcție de propunerile pe care le vor face specialiștii, având în vedere evoluția situației epidemiologice este posibil a se lua și noi măsuri. Situația este tot timpul în atenția echipei noastre și sunt convins că se vor lua măsurile necesare”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Locațiile care ar putea fi carantinate

DSP Sibiu a propus carantinarea Sibiului la Institul Național de Sănătate Publică. Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu, a declarat în cadrul ședinței CJSU că a propus intrarea municipiului Sibiu în carantină, însă până acum nu a primit niciun răspuns.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localități. Când vom primi acest aviz, vom trece la executarea acestor măsuri. Prin acea analiză de risc se propune carantinarea unor anumite localități, inclusiv municipiul Sibiu”, a declarat acesta.

Localitățile în care a fost propusă măsura de carantinare sunt municipiul Sibiu, satul Șelimbăr și orașele Cisnădie și Tălmaciu.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea