Dramă fără margini astăzi în România: 7 persoane, dintre care 2 copii, şi-au pierdut viaţa, duminică dimineaţa, în urma impactului dintre un autoturism şi un microbuz în judeţul Bacău, pe DN2, la ieşire din localitatea Răcăciuni.

Ultimele informaţii de la Raed Arafat despre intervenţia din judeţul Bacău

Secretarul de stat Raed Arafat, şef al DSU (Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă), a intervenit în direct la Antena 3 şi a oferit mai multe detalii despre teribil accident şi despre intervenţia autorităţilor.

“În acest moment, din ultimele informații primite, sunt 7 decedați, din păcate, și 5 răniți. Printre decedați sunt doi minori și un adult din autoturismul cu care s-a ciocnit microbuzul și 4 adulți din microbuz, iar răniții sunt 5, dacă nu greșesc, doi minori printre ei. Sunt deja la spital și așteptăm evaluarea ca să avem informații suplimentare.

Au fost trimise echipe din trei județe, din Bacău, din Galați și din Vrancea, plus elicopterul care a plecat de la Iași. (…) Nu ştiu dacă elicopterul a transportat sau doar a asistat la resuscitare, depinde dacă a luat pe cineva din cei 5.

S-a încercat resuscitarea a două persoane la faţa locului, dar n-au putut fi salvate

Victimele au fost transportate, în principal, în județul Bacău. Știu că persoanele respective erau conștiente, dar asta nu înseamnă că nu se pot descoperi leziuni. Într-un accident în care au fost decese, orice persoană, chiar dacă este conștientă, poate să aibă încă anumite leziuni interne care să se descopere la spital.

Din cauza asta, nu ne pronunţăm, până nu spune spitalul, după investigaţii, radiografii, ecografii, uneori trebuie şi computer tomograf, până se exclud alte leziuni grave la persoanele respective.

Au fost persoane sub resuscitare. Cele două care erau sub resuscitare sunt din cele 7 care au fost declarate decedate”, a declarat Raed Arafat, potrivit antena3.ro.

Mai multe detalii despre teribilul accident de duminică puteţi citi aici.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca