Au fost clipe de panică la meciul dintre UTA Arad si Farul Constanta.

În minutul 78 al confruntarii, tînărul Danuleasa s-a prabusit inert pe gazon dupa ce s-a lovit cap in cap cu Roger, intr-un duel pentru minge.

Ambulanta prezenta la stadion a intrat pe teren pentru a-i oferi ingrijiri jucatorului. Din fericire, Dănuleasa si-a revenit si a fost transportat in afara terenului pe targă.

 

UTA Arad a terminat la egalitate cu Farul Constanţa, 0-0, duminică seara, pe teren propriu, într-un meci din prima etapă a Ligii I de fotbal.

Farul, la revenirea în Liga I, după fuziunea cu FC Viitorul, a obţinut un punct eroic, după ce a jucat finalul partidei în nouă oameni.

Francezul Damien Dussaut a primit al doilea cartonaş galben în min. 70, iar tânărul Gabriel Dănuleasă (18 ani) s-a accidentat grav în min. 77, la un duel cu Roger jr, într-un moment în care Gheorghe Hagi efectuase toate cele cinci schimbări. Dănuleasă, intrat pe gazon în min. 73, şi-a pierdut cunoştinţa la un o ciocnire cu fotbalistul brazilian şi a primit îngrijiri timp de cinci minute pe gazon, părăsind terenul conştient, dar cu un guler cervical şi o contuzie puternică în partea stângă a capului, fiind transportat cu ambulanţa la spital.

UTA a avut o bară în primul minut de joc, la şutul lui David Miculescu, ratând alte două ocazii bune când avea superioritate. Tordai a prins mingea şutată de Sorin Bustea (90) de la 30 de metri, iar apoi şutul din unghi al aceluiaşi Miculescu (90+5).

Șoc total în fotbal după prăbușirea lui Eriksen pe teren 

Pe 18 iunie, mijlocaşul Christian Eriksen a fost externat după o „operaţie reuşită”, la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul unui meci de la EURO 2020.

Medicii au indicat că i-au implantat lui Christian Eriksen un defibrilator cardiac, după ce fotbalistul s-a prăbuşit pe teren în cursul meciului Danemarca – Finlanda (0-1), disputat în Grupa B a EURO 2020.

Eriksen a suferit un stop cardiac în minutul 43 al meciului de la Copenhaga, fiind resuscitat pe gazon înainte de a fi transportat la un spital din capitala daneză, unde a fost operat, existând un mare semn de întrebare în ce priveşte continuarea carierei sale.

„Operaţia a decurs bine şi mă simt bine ţinând cont de împrejurări”, declara atunci, într-un comunicat, jucătorul, care i-a putut vizita pe coechipierii săi aflaţi într-un cantonament la nord de Copenhaga.

Eriksen a mulţumit totodată pentru „nenumăratele mesaje” primite.