Într-o convorbire video, secretarul de stat Raed Arafat a precizat că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de revelion, referindu-se strict la permiterea circulației până în ora 01:00. Șeful DSU a precizat că au existat cereri HoReCa în acest sens.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot. O astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populație, care vrea să meargă în astfel de locații.

Regulile au fost aprobate prin Hotărâre de Guvern și ele rămân. Nu avem intenția să schimbăm regulile”, a reiterat șeful DSU.

Ce se va putea face în noaptea de revelion

Întrebat ce ar putea face românii în noaptea de revelion, secretarul de stat a spus că aceștia pot ieși pe balcon, se pot uita pe geam sau se pot uita la televizor.

Acesta a mai spus că este conștient de faptul că unii vor ieși în fața blocului și că este indicat ca aceștia să poarte masca de protecție.

Raed Arafat a reiterat ideea că nu vor exista concerte sau petreceri.

„Sunt convins că unii vor ieși în fața blocului, dar să iasă cu mască. Deci, nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a spus el la Digi 24.

Ce ar trebui să facă cei care merg la munte

Raed Arafat a mai precizat că persoanele care aleg să-și petreacă revelionul la munte să ducă mâncarea în camera de hotel, ca și cum sunt la ei acasă, pentru a reduce contactul între persoane în sălile de eveniment. Potrivit secretarului de stat în MAI, aceasta este cea mai onorabilă soluție.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea