Şeful DSU, Raed Arafat vine cu un anunţ extrem de important despre redeschiderea şcolilor. Este vestea momentului pentru toţi elevii din România. Secretarul de stat a făcut dezvăluiri complete.

Raed Arafat, anunţ despre redeschiderea şcolilor

Raed Arafat a făcut un anunţ important despre redeschiderea şcolilor. Totul se va decide peste doar câteva zile, la începutul lunii februarie.

“Deci noi asta am zis că o discutăm sau se va discuta la începutul lunii februarie. Deci astăzi, grupul tehnico-științific nu a discutat de începerea şcolii şi a discutat de alte aspecte care sunt corelate cu măsurile pe care le avem.

Dacă e necesar să se ia măsuri suplimentare și concluzia finală a fost la acest moment nu, de modul de calcul al indicatorilor, al indicilor.

Asta urmează să fie analizat mai mult de către experții în domeniu, să revină către grup în următoarele zile, dar despre școli nu s-a discutat și urmează să fie discutate în prezenţa și împreună cu Ministerului Educației și cu mai multe autorități. Avem o analiză a situației epidemiologice de atunci și nu de astăzi.

Redeschiderea şcolilor, pe 8 februarie

Arafat a spus la TVR că se vrea, la nivel de autorităţi, redeschiderea şcolilor pe 8 februarie. “Până la acest moment, intenția este ca în 8 februarie să se reia activitatea în școli, după bineînțeles scenariile care se cunosc.

Face to face sau parțial. Asta o să se vadă, care va fi decizia finală, cum o să se reia activitatea. Orice decizie de schimbare a acestei decizii va fi luată în prima săptămână a lunii februarie, dacă se consideră necesar. La acest moment, se merge pe ideea că în 8 februarie se reia activitate în școli”, a mai spus Arafat.

Acesta a vorbit şi despre ce se întâmplă cu copiii care au rude cu comorbidități şi dacă aceştia vor fi obligați să meargă la școală sau pot solicita în continuare cursuri online. “Aici să știți că nu vin cu răspunsuri pe situații individuale, pentru că cert Ministerul Educației va avea răspuns la toate aceste lucruri împreună cu Ministerul Sănătății.

“De aici, aș dori mai bine să așteptăm până la începutul lunii februarie, când tema asta urmează să fie discutată cu atenție, luni, analiza epidemiologică din săptămâna respectivă”, a mai spus Arafat.

 

Sursa foto INQUAM / Bogdan Ioan Buda