Raed Arafat a spus tot! Motivul pentru care nu se testează mai mult în România: Avem mulți care se testează singuri

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență și secretarul de stat în cadrul Ministerului Apărării Interne, Raed Arafat, a fost întrebat, marți seara, de Mugur Ciuvică, de ce nu se testează mai mult în România. Acesta a precizat că de testare s-a ocupat Ministerul Sănătății.

“Testarea a fost apanajul colegilor de la Ministerul Sănătății. Nu era la nivelul MAI. Noi am avut discuții și toată lumea a zis că trebuie testat. Au adus testele rapide, pe antigeni, trei milioane de teste, deja 800.000 de s-au folosit.

Continuăm să le folosim. Faptul că la acest moment suntem la 40.000 de teste, ne situează undeva la nivelul celorlalte țări, dar avem mulți care se testează singuri acasă.”, spune secretarul de stat în MAI.

Mulți se testează neoficial

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a mai spus că mulți români preferă să se testeze acasă sau neoficial iar acest lucru reprezintă o problemă. El a mai spus că, cu cât se testează mai mult, cu atât se descoperă mai multe cazuri care vor intra în carantină și nu vor mai infecta alți oameni. Raed Arafat a mai ținut să menționeze că au existat țări care au testat în masă dar care tot au ajuns într-o situație critică.

”Problema este că acești mulți care se testează singuri acasă sau se testează neoficial, este important ca ei dacă sunt pozitivi să rămână acasă. (…) Fără discuție cu cât facem mai multe teste, descoperim mai mulți, atunci stau acasă și nu mai răspândesc.

Sunt țări care au făcut testări în masă și au ajuns foarte rău chiar și cu testarea în masă”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat, la Punctul de întâlnire.

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca