Jurnalistul Radu Tudor a criticat alegerile politice din cauza cărora România se află în acest impas, atât din punct de vedere politic cât și financiar. Acesta a punctat inclusiv partea de criză energetică cu care se confruntă țara noastră din cauza deciziilor total greșite luate de liderii politici.

“România este o țară care se confruntă cu probleme serioase, cele mai evidente fiind de natură energetică. Urmează îndeaproape cele de natură economică, medicală. Și nu în ultimul rând, uriașele provocări securitare dinspre Est.

în tot acest context, cei care au mintea ocupată încearcă, mai bine sau mai puțin bine, să găsească soluții. Unele mai bune, altele mai proaste. Dar încearcă. Avem la Palatul Victoria un cabinet care din punct de vedere al angajamentului pentru muncă, e cu 10 clase peste cabinetele anterioare. Unele rezultate încă se lasă așteptate, dar efortul e vizibil.

în același context, cei care au mintea odihnită, rămasă undeva pe sub bradul de sărbători, încearcă și reușesc să adauge o criză politică șirului destul de lung de crize amintite anterior. Este, practic, tot ce lipsea acum României. Un festival de “ba pe-a mă-tii” peste gardul politic, de la unii la alții, cu discursuri de Farfuridi la televizor și Cațavencu pe Facebook.

Mințile odihnite au ca țintă predilectă cealaltă tabără și distrugerea guvernării. Zilnic văd doar peste gard. Ei nu văd incompetența din propria ogradă, n-au întâlniri și evaluări zilnice să-și recunoască uscăturile din padurea guvernamentală. Nu, ei au o problemă cu ceilalți. Periodic.

Dacă s-a stabilit că e un guvern de coaliție și fiecare partid își face propria evaluare a oamenilor săi din Guvern, Parlament și alte structuri de putere, de ce vin specialiștii bățului prin gard să facă pe dos?

Primul val de prostie politică incomensurabilă pe 2022 are o cauză vizibilă. Mișcarea unor lideri personali și instituționali ai statului român precum plăcile tectonice din zona seismică Vrancea. Adică, odată la câțiva ani, ceva semnificativ. Restul, banalități pe seismograful politic, liniște asurzitoare, privire blândă, atitudine mioritică, să contemplăm mediul și problemele sale.”, a scris Radu Tudor pe blogul lui.