Radu Budeanu, care deţine mai multe active media-Cancan, ProSport, Gandul şi altele, şi-a vândut pachetul de acţiuni de 13,7% pe care îl deţinea la Romprest Service, una din cele mai mari companii de salubritate din România, către Europrest, unul dintre ceilalţi asociaţi ai firmei.

Valoarea tranzacţiei se situează în jurul a 9 milioane euro, precizează unele surse din piață, preluate de zf.ro.

Provine din familie de jurnaliști

În urma acestei operaţiuni, Europrest îşi majorează deţinerea de la 30% la 43,7% .

Romprest a înregistrat în 2019 o cifră de afaceri de 241 milioane lei şi un profit operaţional (EBITDA) de 40,8 milioane lei.

Luând în considerare tranzacţia realizată de Radu Budeanu cu Europrest, valoarea Romprest se situează în jurul a 70 milioane euro.

Radu Budeanu a cumpărat pachetul de acţiuni de la Romprest în decembrie 2013, de la un fond de investiţii din Marea Britanie.

El provine dintr-o familie de jurnaliști: tatăl – Radu Budeanu, un reputat comentator de politică externă, a lucrat în Televiziunea Română în anii ’70, iar după aceea, până în ’90 a fost redactor-șef al revistei de politică externă Lumea.

A lucrat în presă

Mama, Delia Budeanu, a lucrat la Televiziunea Română, fiind prezentatoare de programe și realizatoare de emisiuni.

Radu Ioan Budeanu a făcut Jurnalistică (SSJ), iar în 1999 a intrat în presă, fiind colaborator la departamentul de Investigații al ziarului Ziua.

În 2002 era numit redactor-șef și i se dădea pe mână o revistă care urma să se lanseze, STAR, care după primele câteva luni devenea liderul pieței de săptămânale.

În 2004 Budeanu fonda propria revistă, Ciao!, care după 4 luni devenea lider de piață. În 2006 ianuarie prelua cotidianul Averea, care de la 400 de exemplare vândute pe zi îl duce în 8 luni de zile la peste 30.000 de exemplare.

L-a vândut lui Dinu Patriciu, împreună cu titlul Click!, în care Averea s-a transformat. În aprilie 2007 a lansat Cancan, un tabloid care în mai puțin de un an, adică în februarie 2008 ajungea la peste 100.000 exemplare pe zi.